Mehuissa sokeria kuin colassa – tiesitkö tätä?

mehut
Shutterstock

Oletko tarkistanut, paljonko lempimehussasi on sokeria? Jotkut mehut saattavat sisältää yhtä paljon sokeria kuin colajuoma, kertoo tuore brittitutkimus.

Yli 200 erilaista mehua ja smoothieta analysoinut brittitutkimus selvitti, että jopa neljännes mehuista sisälsi sokeria vähintään yhtä paljon kuin cola. 2,5 desilitraa colaa sisältää kuusi teelusikallista sokeria.

Action on Sugarin tekemässä tutkimuksessa lapsille suunnatut mehut osoittautuivat sokeripitoisimmiksi, mitä professori Graham MacGregor pitää erityisen huolestuttavana. Sokeripitoisimpien mehujen joukossa oli muun muassa vaihtoehtoja, jotka mainostavat itseään lounasrasiaan sopivaksi tuotteeksi.

– On suorastaan skandaali, että näitä mehuja mainostetaan lapsille ja heidän vanhemmilleen terveellisinä vaihtoehtoina. Tämän on loputtava, MacGregor Action on Sugarista totesi.

Säännöllinen sokeripitoisten juomien kulutus on yhdistetty paitsi hampaiden reikiintymiseen myös tyypin 2 diabetekseen sekä sydänsairauksiin. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja