Maksimoi terveyshyödyt – syö näitä ruokia samalla aterialla
Haluatko saada ruoasta terveyshyödyt irti mahdollisimman tehokkaasti? Foxnews listasi ruokapareja, joita kannattaa syödä samalla aterialla terveysvaikutusten tehostamiseksi.
Yhdistä oikeat ruoat samalle aterialle, ja saat terveysvaikutukset tehostumaan.
Täysjyväviljat, sipuli ja valkosipuli
Vuonna 2010 tehty tutkimus osoitti, että sipulin ja valkosipulin yhdistäminen täysjyväviljojen kanssa kannattaa. Tutkimuksen mukaan sipulin yhdistäminen viljoihin edesauttoi raudan ja sinkin imeytymistä tehokkaasti.
Testaa:
Lisää esimerkiksi sipulia tai valkosipulia leipätaikinaan.
Tomaatti ja oliiviöljy
Oliiviöljy ja tomaatit ovat molemmat terveellisiä vaihtoehtoja lautaselle, mutta yhdistettynä niissä saattaa piillä enemmänkin terveysvaikutuksia. Vuonna 2000 tehdyn tutkimuksen mukaan oliiviöljy tehosti tomaattien sisältämien antioksidanttien aktiivisuutta.
Testaa:
Käytä oliiviöljyä salaatinkastikkeena
Ruusukaali ja oliiviöljy
Terveellinen ruusukaali sisältää muun muassa K-vitamiinia, joka rasvaliukoisena vitamiinina imeytyy parhaiten, kun se syödään aterialla, joka sisältää rasvaa.
Testaa:
Paahda ruusukaalia lorauksessa öljyä.
Lohi ja valkosipuli
Valkosipuli sopii hyvin rasvaisen lohen mausteeksi. Yhdessä nämä raaka-aineet saattavat myös alentaa sydänsairauksien riskiä. The American Journal of Nutrition testasi vuonna 1997, miten kalaöljyn ja valkosipulin nauttiminen vaikuttivat korkeasta kolesterolista kärsiviin. Tulokset olivat lupaavia, sillä tutkittavien kolesteroli aleni jopa kymmenellä prosentilla.
Testaa:
Paista lohimedaljonkin pannulla valkosipulin kanssa.
Vihreä tee ja mustapippuri
Vihreä tee sisältää runsaasti terveellisiä antioksidantteja, joista yksi, EGCG tehostaa aineenvaihduntaa ja saattaa myös suojata syövältä. Antioksidantin vaikutukset näyttävät tutkimusten mukaan tehostuvan, kun se saa rinnalleen mustapippurista löytyvää piperiiniä.
Testaa:
Tee marinadi vihreästä teestä, valkosipulista, inkivääristä ja mustapippurista.
Lähde: Foxnews
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan