Maksimoi terveyshyödyt – syö näitä ruokia samalla aterialla

lohi4
Shutterstock

Haluatko saada ruoasta terveyshyödyt irti mahdollisimman tehokkaasti? Foxnews listasi ruokapareja, joita kannattaa syödä samalla aterialla terveysvaikutusten tehostamiseksi. 

Yhdistä oikeat ruoat samalle aterialle, ja saat terveysvaikutukset tehostumaan.  

Täysjyväviljat, sipuli ja valkosipuli

Vuonna 2010 tehty tutkimus osoitti, että sipulin ja valkosipulin yhdistäminen täysjyväviljojen kanssa kannattaa. Tutkimuksen mukaan sipulin yhdistäminen viljoihin edesauttoi raudan ja sinkin imeytymistä tehokkaasti.

Testaa:

Lisää esimerkiksi sipulia tai valkosipulia leipätaikinaan.

Tomaatti ja oliiviöljy

Oliiviöljy ja tomaatit ovat molemmat terveellisiä vaihtoehtoja lautaselle, mutta yhdistettynä niissä saattaa piillä enemmänkin terveysvaikutuksia. Vuonna 2000 tehdyn tutkimuksen mukaan oliiviöljy tehosti tomaattien sisältämien antioksidanttien aktiivisuutta.

Testaa:

Käytä oliiviöljyä salaatinkastikkeena

Ruusukaali ja oliiviöljy

Terveellinen ruusukaali sisältää muun muassa K-vitamiinia, joka rasvaliukoisena vitamiinina imeytyy parhaiten, kun se syödään aterialla, joka sisältää rasvaa.

Testaa:

Paahda ruusukaalia lorauksessa öljyä. 

Lohi ja valkosipuli

Valkosipuli sopii hyvin rasvaisen lohen mausteeksi. Yhdessä nämä raaka-aineet saattavat myös alentaa sydänsairauksien riskiä. The American Journal of Nutrition testasi vuonna 1997, miten kalaöljyn ja valkosipulin nauttiminen vaikuttivat korkeasta kolesterolista kärsiviin. Tulokset olivat lupaavia, sillä tutkittavien kolesteroli aleni jopa kymmenellä prosentilla.

Testaa:

Paista lohimedaljonkin pannulla valkosipulin kanssa. 

Vihreä tee ja mustapippuri

Vihreä tee sisältää runsaasti terveellisiä antioksidantteja, joista yksi, EGCG tehostaa aineenvaihduntaa ja saattaa myös suojata syövältä. Antioksidantin vaikutukset näyttävät tutkimusten mukaan tehostuvan, kun se saa rinnalleen mustapippurista löytyvää piperiiniä.

Testaa:

Tee marinadi vihreästä teestä, valkosipulista, inkivääristä ja mustapippurista. 

Lähde: Foxnews

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja