Mainos
Mainos

Mahtava spagettiruoka valmistuu lautasellesi hetkessä – tämä valkosipulipasta on hitti!

Jos et jaksa hikoilla tuntikausia keittiössä, tämä pastaresepti on sinulle! Valkosipulin ja spagetin yhdistelmä on vastustamaton. 

Helpot pastaruoat maistuvat suomalaisille. Hyvänä esimerkkinä tästä on supersuosion saavuttanut avokadopasta, joka on erittäin simppeli valmistaa ja maistuu herkulliselta.

Testaa myös: Avokadopasta

Pasta-addikteille on kuitenkin olemassa lukuisia muitakin hyviä vaihtoehtoja. Tämä helppo valkosipulispagetti valmistuu todella vikkelään ja maistuu sellaisenaan, tai vaikka broilerinfileiden seurassa.

Oliiviöljy, valkosipuli, chilihiutaleet, sitruuna, valkoviini, timjami ja parmesanjuusto muodostavat yhdessä täyteläisen kastikkeen, joka valmistuu minuuteissa!

Helppo valkosipulipasta

200 g spagettia
suolaa
2 isoa sitruunaa, kuoret raastettuna ja mehut puristettuna
2 rkl oliiviöljyä
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
¼ tl chilihiutaleita
1 dl valkoviiniä
pippuria
2 rkl voita
Tuoretta timjamia (noin viiden varren lehdet)
1 dl raastettua parmesaania

1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja spagetti. Keitä spagettia minuutin vähemmän kuin pakkauksessa lukee. Säästä noin 2,5 dl pastavettä myöhempää käyttöä varten.

2. Hienonna valkosipuli ja raasta sitruunankuoret. Leikkaa sitruunat puoliksi ja purista niiden mehu talteen pieneen kulhoon.

3. Kuumenna oliiviöljy teräskattilassa. Lisää valkosipuli ja kuullota koko ajan sekoittaen noin minuutin ajan. Älä ruskista. Lisää chilihiutaleet ja sekoita vielä hetki.

4. Lisää sitruunamehu ja valkoviini. Anna kiehua hiljalleen, kunnes nesteestä on haihtunut puolet, noin viiden minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Lisää joukkoon 2 rkl pastan keitinvettä. Lisää joukkoon 2 rkl voita ja sammuta liesi.

6. Lisää spagetti kastikkeen joukkoon. Lisää joukkoon raastetut sitruunankuoret ja raastettu parmesaanijuusto. Kääntele aineksia kunnolla kattilassa. Lisää halutessasi joukkoon vielä hieman pastan keitinvettä, ruokalusikallinen kerrallaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

7. Viimeistele annos: Raasta lautaselle annoksesi päälle vielä hieman parmesaanijuustoa, ripottele päälle tuoretta timjamia ja chilihiutaleita. Syö sellaisenaan tai vaikka broilerin kera.

Lähde: Popsugar

Katso videolta, miten valmistat itse tuorepastaa.


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja