Lisää nämä 6 terveyspommia ostoslistaasi

guava,-terveyspommi
Guava sisältää paljon hyviä terveysvaikutuksia. Shutterstock

Olo on paljon parempi, kun ruokavalio sisältää tarpeeksi terveellisiä raaka-aineita. Tietty välillä on ihanaa myös herkutella, mutta kun lisää nämä 6 tiettyä raaka-ainetta ostoslistaan, niin hyviä terveysvaikutuksia saa paljon jo pienestä määrästä.

Ruokien tai välipalojen sekaan kannattaa sekoittaa näitä upeita terveyspommeja!

Punajuuri

Punajuuri sisältää monipuolisesti kivennäisaineita. Näihin lukeutuvat muun muuassa kaliumi, kalsiumi, magnesium, natrium, kupari, rauta ja sinkki. Vitamiineista punajuuresta löytyy A-, E-, C- ja B-ryhmän vitamiineja, erityisesti folaattia, joka vaikuttaa punasolujen uusiutumiseen ja aineenvaihduntaan. Punajuuresta saa myös kuitua.

Kaali

Kaali on erinomainen laihdutusruoka, sillä se täyttää vatsan ilman turhia kaloreita. Kaali on myös hyväksi ruoansulatukselle ja pitää ihmisen terveenä. Kyseisen terveyspommi nimittäin ehkäisee syöpää ja suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta sekä tyypin 2 diabetekselta. Kaalista saa myös C-vitamiinia ja kalsiumia.

Guava

Guava sisältää paljon kaliumia, antioksidantteja, kuituja ja C-vitamiinia. Nappaakin seuraavalla kerralla kaupassa käydessäsi matkaasi yksi guava ja testaa sen terveysvaikutuksia.

Kaneli

Kaneli on oikea terveyspommi, sillä se auttaa hillitsemään makean nälkää, piristää aivotoimintaa, auttaa painonpudotuksessa ja estää bakteereja. Lue lisää kanelin ihmeellisistä vaikutuksista täältä.

Goji-marja

Goji-marja on todellinen supermarja, sillä se sisältää kehollemme välttämättömien aminohappojen lisäksi, paljon kivennäisaineita sekä runsaasti proteiineja. Hyvänä plussana on myös se, että kyseinen marja on linkitetty lisäämään seksuaalista halukkuutta.

Kurpitsansiemen

Kurpitsansiemenissä on runsaasti E-vitamiinia, mangaania, magnesiumia, rautaa, fosforia, kuparia ja sinkkiä. Muutamissa tutkimuksissa on löydetty viitteitä siitä, että kurpitsansiemeniä syömällä voi ehkäistä syöpää.

Makuja-sivuston Facebook-fanina luet ensimmäisenä keittiömaailman kuumimmat uutiset, saat ruokablogaajien sekä huippukokkien reseptit ja voit osallistua herkullisiin kilpailuihin! 

Lähde: Fitbie 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja