Liki puolet suomalaisista ostaa tällaista ruokaa – suolasta ei haluta luopua

Moni suomalainen kiinnittää huomiota suolan määrään ruoassa. Shutterstock

Moni suomalainen kiinnittää nykypäivänä huomiota ruoan sisältämän suolan määrään ja valitsee ostoskoriinsa tai -kärryynsä vähäsuolaista ruokaa.

Suomalaisista 36 prosenttia on kiinnostunut ostamaan vähäsuolaisia elintarvikkeita, jos vain suolan vähentäminen ei vaikuta tuotteen makuun, selviää Suomalaisen Työn Liiton Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimuksesta. Sen sijaan 47 prosenttia ostaa jo valmiiksi vähäsuolaisia tuotteita.

Suomalaiset eivät halua luopua suolasta

Liiallinen suolan saanti ja siitä johtuva korkea verenpaine on suomalainen kansantauti. Suomalaiset eivät kuitenkaan halua luopua suolasta, jos se vaikuttaa ruoan makuun. 

– Terveellinen ruoka on jo pidempään ollut suomalaisille tärkeää, ja Suomessa on tehty liiallisen suolansaannin kanssa hyvää valistustyötä jo vuosia, sanoo Suomalaisen Työn Liiton projektipäällikkö Merja Mantila.

Terveellisten elämäntapojen ja ruokatrendien villitessä myös suolanpitoisuuteen on alettu kiinnittää enemmän huomiota. Suolaa saadaan kuitenkin edelleen liikaa piilosuolana erilaisten elintarvikkeiden, kuten valmisruokien tai leivän kautta.

– Suolapitoisuuden laskeminen on nouseva trendi ruossa varsinkin kansainvälisesti ja myös Suomessa on tarvetta vähemmän suolaa sisältäville vaihtoehdoille, sillä suomalaiset saavat yhä liikaa suolaa ruokavaliostaan, kertoo Valion kategoriapäällikkö Teea Björklund.

Lähde: Suomalaisen Työn Liitto

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.