Laske kaloreiden sijaan proteiineja – 3 hyvää syytä luopua pinttyneestä tavasta
Pelkästään kilokaloreita laskemalla ruokavalio saattaa helposti muuttua yksipuoliseksi – ja tietyt ravintoaineet jäävät ruokavaliosta huomaamatta kokonaan pois. Ota selvää, miksi kilokaloreiden sijaan kannattaa kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon proteiinia tulee nautittua.
Moni antaa kesällä itselleen luvan herkutella. Kun on aika aloittaa arki ja palata terveellisempään ruokavalioon ja säännöllisempään ruokavalioon, kannattaa huomiota kiinnittää etenkin proteiininsaantiin.
Opit ruokien ravintoarvoista
Moni seuraa terveellisempää ruokavaliota tavoitellessaan pelkästään saadun ravinnon sisältämiä kilokaloreita. Vähäkalorinen ei kuitenkaan suinkaan aina tarkoita terveellistä. Kiinnittämällä sitä vastoin huomiota ravinnon sisältämän proteiinin määrään ruokavalioon valikoituu helpommin ravintoarvoltaan keholle erityisen hyviä ruokia kuten vähärasvaista lihaa, kalaa, pähkinöitä ja esimerkiksi kvinoaa.
Näläntunne ei vaivaa
Dieetteihin erikoistunut kirjailija Esther Blum kertoo, että paljon proteiinia sisältävä ruokavalio auttaa helpottamaan jatkuvaa näläntunnetta. Elimistö hyödyntää proteiinia erityisen pitkään sen nauttimisen jälkeen ja tästä syystä moni kokee painonpudotuksen helpottuneen sen jälkeen kun ruokavalioon on lisätty proteiinia.
Lihaskudos pysyy paremmassa kunnossa
Moni menettää laihduttaessaan lihasmassaansa, vaikka tämä harvoin on tarkoitus. On saatu viitteitä siitä, että liikunnan lisäksi nautitun proteiinimäärän tuplaaminen ruokavaliossa auttaa pudottamaan painoa siten, että lihasmassa ei juurikaan katoa.
Lähde: Fitsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti