Laske kaloreiden sijaan proteiineja – 3 hyvää syytä luopua pinttyneestä tavasta

Proteiini, liha, kala, kananmuna
Kalorien sijaan laihduttaja voi laskea myös proteiininsaantia.

Pelkästään kilokaloreita laskemalla ruokavalio saattaa helposti muuttua yksipuoliseksi – ja tietyt ravintoaineet jäävät ruokavaliosta huomaamatta kokonaan pois. Ota selvää, miksi kilokaloreiden sijaan kannattaa kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon proteiinia tulee nautittua.

Moni antaa kesällä itselleen luvan herkutella. Kun on aika aloittaa arki ja palata terveellisempään ruokavalioon ja säännöllisempään ruokavalioon, kannattaa huomiota kiinnittää etenkin proteiininsaantiin.

Opit ruokien ravintoarvoista

Moni seuraa terveellisempää ruokavaliota tavoitellessaan pelkästään saadun ravinnon sisältämiä kilokaloreita. Vähäkalorinen ei kuitenkaan suinkaan aina tarkoita terveellistä. Kiinnittämällä sitä vastoin huomiota ravinnon sisältämän proteiinin määrään ruokavalioon valikoituu helpommin ravintoarvoltaan keholle erityisen hyviä ruokia kuten vähärasvaista lihaa, kalaa, pähkinöitä ja esimerkiksi kvinoaa.

Näläntunne ei vaivaa

Dieetteihin erikoistunut kirjailija Esther Blum kertoo, että paljon proteiinia sisältävä ruokavalio auttaa helpottamaan jatkuvaa näläntunnetta. Elimistö hyödyntää proteiinia erityisen pitkään sen nauttimisen jälkeen ja tästä syystä moni kokee painonpudotuksen helpottuneen sen jälkeen kun ruokavalioon on lisätty proteiinia.

Lihaskudos pysyy paremmassa kunnossa

Moni menettää laihduttaessaan lihasmassaansa, vaikka tämä harvoin on tarkoitus. On saatu viitteitä siitä, että liikunnan lisäksi nautitun proteiinimäärän tuplaaminen ruokavaliossa auttaa pudottamaan painoa siten, että lihasmassa ei juurikaan katoa.

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja