Kyllästynyt ruisleipään ja puuroon? Myös näissä ruoissa on kuitua

popcorn
Shutterstock

Tiedätkin jo, että täysjyvästä ja vihanneksista saat kuitua ruokavalioosi. Kuitenkin on paljon myös muita ruokia, jotka voivat tuoda aimo annoksen kuitua päivääsi.

Täysjyväleipä ja kaurapuuro eivät ole ainoat mahdolliset kuidunlähteet. On olemassa paljon muitakin kuitupitoisia ruokia, joiden kuitusisältöä et ehkä ole tullut edes ajatelleeksi. Jos puuro ja leipä jo tympivät, testaa nämä mainiot kuidunlähteet lautasellasi.

Avokado

Avokadon sisältämiä terveellisiä rasvoja hehkutetaan paljon, mutta kannattaa muistaa, että jo neljäsosa avokadoa sisältää noin kolme grammaa kuitua.

Auringonkukansiemenet

Auringonkukansiemenet ovat loistolisä salaatin päälle ja niissä on paljon proteiinia. Kuitenkin ne antavat myös hyvän buustin päivittäiselle kuiduntarpeelle. Jo puolisen desiä näitä siemeniä sisältää noin neljä grammaa kuitua.

Hummus

Hummusta kehutaan terveelliseksi vaihtoehdoksi dipille. Sen sisältämien kikherneiden ja tahinin ansiosta kaksi ruokalusikallista tätä herkkutahnaa sisältääkin jo kolmisen grammaa kuitua.

Popcorn

Popcorn – ei kuitenkaan valmiit mikroversiot – on oiva iltapäivän välipala ja sillä onkin tarjottavanaan monia terveyshyötyjä. Popcorn sisältää niin polyfenoleiksi kutsuttuja antioksidantteja kuin runsaasti kuituakin. Pääasia on, ettet pilaa poppareiden terveysvaikutuksia lisäämällä niihin liikoja rasvaa ja suolaa.

Mantelivoi

Mantelivoi on enemmän kuin pelkkä proteiininlähde. Jos voi on tehty kokonaisista manteleista, jo kahdessa ruokalusikallisessa on kolmisen grammaa kuitua.

Oliivit

Oliivit jakavat makunsa puolesta mielipiteet kahtia, mutta ole iloinen, jos ne maistuvat sinulle. Niissäkin on nimittäin mukavasti kuitua, sydänystävällisiä rasvoja sekä antioksidantteja. Kymmenessä oliivissa on noin kaksi grammaa kuitua.

Kaakaojauhe

Kaakaojauhe, raaka sellainen, on hyvä antioksidanttien lähde ja sisältää myös kuitua. Tee höyryävän kuuma mukillinen kaakaota kahdesta ruokalusikallisesta raakakaakaojauhetta ja tulet nauttineeksi jopa viisi grammaa kuitua.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja