Korvaako tämä lisuke ranskalaiset? Yllättävä herkku syntyy trendikkäästä hedelmästä

Avokadosta voi valmistaa myös ranskalaisia. Shutterstock

Jos iltanaposteluihin kaipaa vaihtelua, kannattaa rohkeasti kokeilla avokadoranskalaisten valmistamista.

Moni syö avokadon sellaisenaan tai lisää sitä esimerkiksi salaatin joukkoon. Avokadosta valmistuvat kuitenkin myös uudenlaiset napostelupalat, avokadoranskalaiset, joissa niiden kermainen maku pääsee oikeuksiinsa.

Avokadoranskalaiset

1 avokado
1 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl maitoa

tilkka vettä

Leikkaa ensin avokadot siivuiksi.

Riko kananmuna ja sekoita sen joukkoon tilkka vettä.

Laita vehnäjauhot, kananmunat ja maito erillisiin kulhoihin. Kuumenna öljy kattilassa.

Kasta yksi avokadonpala kerrallaan ensin maitoon, sitten vehnäjauhoon, sitten kananmunaseokseen ja uudestaan vehnäjauhoon.

Asettele avokadonpalat leivityksen jälkeen yksitellen pellille, leivinpaperin päälle.

Kun öljy on riittävän kuumaa, friteeraa avokadosipsejä niin kauan, että ne saavat kauniin ruskean pinnan.

Siirrä avokadosipsit öljystä talouspaperille, jotta liika öljy imeytyy pois.

Tarjoile dipin kanssa.

Lähde: YouTube

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.