Korvaako tämä lisuke ranskalaiset? Yllättävä herkku syntyy trendikkäästä hedelmästä
Jos iltanaposteluihin kaipaa vaihtelua, kannattaa rohkeasti kokeilla avokadoranskalaisten valmistamista.
Moni syö avokadon sellaisenaan tai lisää sitä esimerkiksi salaatin joukkoon. Avokadosta valmistuvat kuitenkin myös uudenlaiset napostelupalat, avokadoranskalaiset, joissa niiden kermainen maku pääsee oikeuksiinsa.
Avokadoranskalaiset
1 avokado
1 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl maitoa
tilkka vettä
Leikkaa ensin avokadot siivuiksi.
Riko kananmuna ja sekoita sen joukkoon tilkka vettä.
Laita vehnäjauhot, kananmunat ja maito erillisiin kulhoihin. Kuumenna öljy kattilassa.
Kasta yksi avokadonpala kerrallaan ensin maitoon, sitten vehnäjauhoon, sitten kananmunaseokseen ja uudestaan vehnäjauhoon.
Asettele avokadonpalat leivityksen jälkeen yksitellen pellille, leivinpaperin päälle.
Kun öljy on riittävän kuumaa, friteeraa avokadosipsejä niin kauan, että ne saavat kauniin ruskean pinnan.
Siirrä avokadosipsit öljystä talouspaperille, jotta liika öljy imeytyy pois.
Tarjoile dipin kanssa.
Lähde: YouTube
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje