Kokkikilpailussa menestynyt Matti Jämsen: Tällainen ruoka on nyt nosteessa

Bocuse d'Or
AFP / Lehtikuva

Suomalainen huippukokki Matti Jämsen niitti yhdessä avustajansa Antti Lukkarin kanssa menestystä kansainvälisessä Bocuse d’Or -kokkikilpailussa.

Suomi sijoittui kilpailussa hienosti neljännelle sijalle.

Makuja.fi tavoitti Jämsenin kertomaan tunnelmiaan kisan jälkimainingeissa.

– Toivoimme ehkä hiukan korkeampaa sijoitusta, mutta olemme tyytyväisiä neljänteen sijaan. Se on upea sijoitus, Jämsen arvioi.

Uusi osallistuminen kilpailuun ei ainakaan tällä hetkellä houkuttele Jämseniä.

– Tämä on jo toinen kertani kilpailussa, joten eiköhän tämä ollut tässä, hän toteaa.

Pohjoismaat jyräsivät kilpailussa muut maat taakseen. Kultamitali meni Norjalle ja pronssi Ruotsille. Hopeamitali päätyi Yhdysvaltojen joukkueelle.

– Skandinaavinen ruoka on jo pitkään ollut nosteessa, varsinkin kisoissa. Olemme maailmalla tunnettuja siitä, että menestymme Bocuse d’Or -kilpailussa. Pohjoismaat ovat aina olleet mukana kärkikympissä, Jämsen sanoo.

Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi

Lue myös:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.