Kokkikilpailussa menestynyt Matti Jämsen: Tällainen ruoka on nyt nosteessa
Suomalainen huippukokki Matti Jämsen niitti yhdessä avustajansa Antti Lukkarin kanssa menestystä kansainvälisessä Bocuse d’Or -kokkikilpailussa.
Suomi sijoittui kilpailussa hienosti neljännelle sijalle.
Makuja.fi tavoitti Jämsenin kertomaan tunnelmiaan kisan jälkimainingeissa.
– Toivoimme ehkä hiukan korkeampaa sijoitusta, mutta olemme tyytyväisiä neljänteen sijaan. Se on upea sijoitus, Jämsen arvioi.
Uusi osallistuminen kilpailuun ei ainakaan tällä hetkellä houkuttele Jämseniä.
– Tämä on jo toinen kertani kilpailussa, joten eiköhän tämä ollut tässä, hän toteaa.
Pohjoismaat jyräsivät kilpailussa muut maat taakseen. Kultamitali meni Norjalle ja pronssi Ruotsille. Hopeamitali päätyi Yhdysvaltojen joukkueelle.
– Skandinaavinen ruoka on jo pitkään ollut nosteessa, varsinkin kisoissa. Olemme maailmalla tunnettuja siitä, että menestymme Bocuse d’Or -kilpailussa. Pohjoismaat ovat aina olleet mukana kärkikympissä, Jämsen sanoo.
Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi
Lue myös:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti