Kokkikilpailussa menestynyt Matti Jämsen: Tällainen ruoka on nyt nosteessa

Bocuse d'Or
AFP / Lehtikuva

Suomalainen huippukokki Matti Jämsen niitti yhdessä avustajansa Antti Lukkarin kanssa menestystä kansainvälisessä Bocuse d’Or -kokkikilpailussa.

Suomi sijoittui kilpailussa hienosti neljännelle sijalle.

Makuja.fi tavoitti Jämsenin kertomaan tunnelmiaan kisan jälkimainingeissa.

– Toivoimme ehkä hiukan korkeampaa sijoitusta, mutta olemme tyytyväisiä neljänteen sijaan. Se on upea sijoitus, Jämsen arvioi.

Uusi osallistuminen kilpailuun ei ainakaan tällä hetkellä houkuttele Jämseniä.

– Tämä on jo toinen kertani kilpailussa, joten eiköhän tämä ollut tässä, hän toteaa.

Pohjoismaat jyräsivät kilpailussa muut maat taakseen. Kultamitali meni Norjalle ja pronssi Ruotsille. Hopeamitali päätyi Yhdysvaltojen joukkueelle.

– Skandinaavinen ruoka on jo pitkään ollut nosteessa, varsinkin kisoissa. Olemme maailmalla tunnettuja siitä, että menestymme Bocuse d’Or -kilpailussa. Pohjoismaat ovat aina olleet mukana kärkikympissä, Jämsen sanoo.

Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi

Lue myös:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja