Kesän kummallisin kastike – olisitko uskonut, että nämä maut sopivat yhteen?
Helsingissä käydyssä grillauksen SM-kilpailun finaalissa kolmanneksi sijoittuneen Emma Paatero-Korhosen kastikeresepti on varmasti kesän erikoisin.
Emma Paatero-Korhonen valmisti kilpailun finaalissa hampurilaisen väliin kastikkeen, jonka sisältämien raaka-aineiden kirjo saa aikaan ihmetystä.
Mansikkaa, ananasta, homejuustoa ja sinappia
Paatero-Korhosen mansikka-ananaskastikkeessa raaka-aineet ovat tuttuja, mutta yhdistelmä sitäkin erikoisempi: kastikkeen reseptiin kuuluu mansikan ja ananaksen ohella muun muassa sinappia ja sinihomejuustoa. Erikoiselta kuulostava yhdistelmä oli kuitenkin selvästi Suomen taitavinta grillaajaa valinneen tuomariston mieleen, sillä Paatero-Korhonen sijoittui kilpailussa niin hyvin.
Poimi erikoisen mansikka-ananaskastikkeen resepti!
Mansikka-ananaskastike
50 g mansikoita
50 g ananasta
1 dl ranskankermaa
1 tl dijon-sinappia
50 g sinihomejuustoa
ripaus suolaa
ripaus pippuria
Pilko ananas ja mansikka pieniksi kuutioiksi ja nosta kuutiot foliovuokaan.
Nosta foliovuoka kuumalle grillille ja lisää vuokaan ranskankerma, sinihomejuusto sekä dijon-sinappi.
Sekoittele ainekset keskenään ja anna juuston sulaa.
Tarjoile esimerkiksi hampurilaisen kanssa!
Lähde: Lidl
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti