Karista kilot! 5 helppoa vinkkiä painonpudotukseen

välipala
(c)Viktor Lugovskoy

Painonhallintaan on monia keinoja. Tässä viisi yksinkertaista tapaa pudottaa kiloja. Oletko jo kokeillut?

Kokeile seuraavia painonpudotusta helpottavia keinoja!

1. Älä syö hallitsevalla kädelläsi

Etelä-Kalifornian yliopiston tutkijoiden mukaan vaihtaminen vahvasta kädestä heikompaan auttaa syömään vähemmän, sillä suuri osa syömisestä tapahtuu ympäristöstä johtuen, ei nälästä.

Tutkijat pyysivät elokuvaa katselleita ihmisiä syömään joko tuoreita tai kuivahtaneita popcorneja. Popcorneja syötiin saman verran niiden tuoreudesta riippumatta. Kun osaa herkuttelijoista pyydettiin vaihtamaan kättä, he söivätkin vähemmän – erityisesti kuivia poppareita. Miksi? Koska he joutuivat rikkomaan rutiininsa ja olivat näin enemmän läsnä syömistilanteessa. Samalla tavalla myös puikoilla syöminen voi auttaa syömään vähemmän.

2. Syö luumuja

Liverpoolin yliopiston tutkimuksen mukaan 141 – 170 gramman annos kuivattuja luumuja päivittäin 12 viikon ajan auttoi tutkimukseen osallistuneita ylipainoisia pudottamaan keskimäärin kaksi kiloa sekä 2,5 senttimetriä vyötäröltä. Luumuissa on pajon kuitua, joka auttaa pysymään kylläisenä.

3. Napostele iltapäivällä aamun sijaan

Journal of the American Dietetic Association -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan aamupäivän välipala on tehottomampi painonpudotuksen kannalta kuin iltapäivällä nautittu välipala.

Tutkijat arvelevat, että syy on yksinkertaisesti se, ettei aamiaisen ja lounaan välillä ole niin paljon taukoa kuin lounaan ja päivällisen välillä. Näin ollen aamupäivänapostelijat saattavatkin syyllistyä turhaan syömiseen ja pystyisivät oikeasti jättämään lounasta edeltävän välipalan väliin ilman, että nälkä kasvaisi liian suureksi ja lounaalla tulisi ahmittua.

4. Ei vähärasvaista

Cornellin yliopiston tutkimuksen mukaan ihmiset syövät puolet enemmän vähärasvaiseksi merkittyä ruokaa. Lisäksi vähärasvaisissa tuotteissa on usein enemmän sokeria kuin tuotteen tavallisessa versiossa. Jos kuitenkin syöt vähärasvaisia ruokia, syö niitä vain saman verran kuin söisit niiden rasvaisempiakin versioita. Muuten et säästä kilokaloreissa.

5. Lisää proteiinia

Kun lisäät joka aterialle ja välipalalle hieman proteiinia, tulet syöneeksi vähemmän. Ensinnäkin proteiinilla kestää sulaa kauemmin verrattuna hiilihydraatteihin ja rasvaan. Lisäksi aineenvaihdunta kiihtyy viidenneksellä proteiinin sulattamiseksi. Tulet kylläiseksi ja pysyt kylläisenä pitkään.

Lähde: Prevention

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja