Kananmunaa kananmunalla – tämä resepti maistuu kaikille

kananmunat
Millaisesta kananmunasta pidät? Kuvituskuva. Shutterstock

Fingerporin ruokakirjasta löytyy hauska munaresepti, joka sopii moneen makuun.

Munaa munalla -resepti on Fingerporin ruokakirjan (Arktinen Banaani) mukaan ratkaisu tilanteisiin, jolloin ei tiedä, minkälaisesta munasta vieras pitää.

Kuudelle:
10 munaa
3 dl öljyä
suolaa
täytteeksi ja mausteeksi, mitä kaapista löytyy

Tee näin:
1. Keitä 4 munaa kypsiksi ja anna niiden jäähtyä.
2. Valmista majoneesi erottamalla kahden munan keltuaiset ja vatkaamalla öljy nauhana niiden sekaan.
3. Sekoita 4 munaa ja 2 majoneesin valmistuksesta jäänyttä valkuaista ja levitä öljytylle leivinpaperille uunipellille. Paista 150 asteessa kypsäksi munakkaaksi. Mausta munakas suolalla.
4. Tee kypsästä munakkaasta rulla laittamalla täytteeksi pieneksi pilkotut keitetyt kananmunat ja majoneesi. Lisäksi täytteeksi ja mausteeksi voi laittaa mitä vain kaapista löytyy leikkeleistä juustojen ja sienien kautta yrtteihin.

Resepti: Jarla, Lehtopelto, Valkeapää & Westerlund: Fingerporin ruokakirja (Arktinen Banaani)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.