Kaksi reikää HK:n Siniseen ennen paistamista: Suomalaiset tekevät nyt suosikkimakkarasta "kärsäkastiketta"

kärsäkastike
Oletko sinä jo kokeillut kärsäkastiketta? Lehtikuva / Instagram

Suomalaiset ovat nyt innostuneet valmistamaan makkarakastiketta leikkisällä tavalla. 

Oletko sinä jo kuullut kärsäkastikkeesta? Facebookin suomalaisissa ruokaryhmissä kokataan nyt tuttuakin tutumpaa makkaraherkkua uudella tapaa.

Perinteinen makkarakastike on muuntunut uuteen, kärsäkkääseen muotoon. Kärsäkastike on herättänyt kiinnostusta muun muassa Facebookin Kotiruokaryhmä -ryhmässä, jossa yli 90 000 suomalaista jakaa omia vinkkejään arkiruoanlaittoon. 

Ylijäämäpaloista "pillerisoppaa"

Kärsäkastikkeen voi valmistaa esimerkiksi legendaarisesta HK:n Sininen -makkarasta. Kärsänreiät makkaroihin voi tehdä esimerkiksi pursotinpussin kärjellä tai isommalla pillillä. Rei'istä ylijäävät palat voi syödä pois sellaisenaan tai hyödyntää ruoanlaitossa. Osa Kotiruokaryhmäläisistä on tehnyt ylijäämäpaloista muun muassa "pillerisoppaa". 

Kärsäkastikebuumi on levinnyt myös Instagramiin:

Kärsäkastikkeesta on syntynyt jo uusiakin ruokaversioita. Kotikokkaaja Katja Sulasalmi on muun muassa valmistanut kärsäkeittoa:

Kärsäkastikkeen suosiosta uutisoi ensimmäisenä Iltasanomat. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja