Kaipaatko syitä olla aloittamatta dieettiä? Lue 5 hyvää perustelua!

dieetti
Shutterstock

Tunnetko painetta aloittaa vähäkalorinen dieetti? Älä ruoski itseäsi, vaikka se ei onnistukaan. Lue hyvät syyt, jotka puoltavat päätöstä olla laihduttamatta!

Laihdutuskuureihin voi tuntea painostusta suunnasta, jos toisestakin, mutta jos ajatus ruoatta kituuttamisesta ei tunnu omalta, niin ehkäpä nämä syyt auttavat pysyttäytymään normaalissa ruokavaliossasi!

1. Nälkäisyys on kurjaa

On hyvä tarkistella välillä, oletko vielä nälkäinen. Jos olet, sinun pitäisi syödä. Jos olet nälkäinen, elimistösi yrittää kertoa sinulle, että tarvitset lisää kilokaloreita, jotta pysyt energisenä. Miljoonien kilokalorien syöminen päämäärättömästi ei tokikaan ole hyvä idea, mutta jos kuuntelet elimistöäsi ja luet nälkäsignaalejasi oikein, sinun kannattaisi kyllä syödä sen verran, että olo tuntuu kylläiseltä. 

2. Ruokaseurasi ei kiinnosta ketään

Jos tilaat aina salaatin, kun ystäväsi tilaavat hampurilaisen, alkavat he luultavasti pian karttamaan päivällisseuraasi.

3. Ranskalaiset, jäätelö, kakku ja muut herkut!

Eikö niissä ole jo tarpeeksi syytä?

Katso resepti:  Paras suklaakakku

4. Laihduttaminen saa sinut syyllistymään ruoasta

Jos alat pitää joitain ruokia hyvinä ja toisia pahoina, olet pulassa. Toki toiset ruoat ovat ravintorikkaampia kuin toiset, mutta joskus vain pitää syödä vohveleita ja kermavaahtoa. Se ei tee sinusta pahaa ihmistä.

5. Kilot palaavat

Jos kidutat itseäsi eväämällä herkut, olet pian tilanteessa, jossa et voi enää hillitä syömistäsi. Sorrut syömään itseltäsi kieltämiäsi ruokia ja kilot hiipivät hiljalleen takaisin.

Lähde: Cosmopolitan

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja