Juusto-Ukon vaietut perhesuhteet: Oletko huomannut muutoksen juustonaksuissa?

juustonaksu
Juustonaksupussien hahmot ovat tulleet vuosikymmenien saatossa suomalaisille tutuiksi. MTV

Juustonaksupussien kyljessä hymyilevä Juusto-Ukko on monelle suomalaiselle tuttu hahmo. Tiesitkö millainen on tutun hahmon tarina?

Kautta vuosikymmenten Taffelin juustonaksupussien kyljessä on seikkaillut iloinen hahmo, Juusto-Ukko. Makuja.fi otti selvää, millainen tarina suomalaisille tutun hahmon takaa löytyy.

Suomalaiset tutustuivat Juusto-Ukkoon vuosikymmeniä sitten

Orkla Foods Finlandin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Ritva Mäenpää kertoi Makuja.fi:lle, että Taffelin juustonaksupusseista tuttu Juusto-Ukko on ollut naksujen keulakuva jo 1970-luvulta saakka.

– Juusto-Ukko on tullut pakkauksiin 70-luvun puolivälissä, kun juustotuotteita on lanseerattu, Mäenpää muistelee.

Suomalaisille tuttu Juusto-Ukko ei ole ainoa keltaisen perheen jäsen, joka on esitelty Taffelin pusseissa. Aikoinaan entistä suuremman juustonaksupussin kyljessä komeili hetken aikaa tutun hahmon lähisukulainen.

– Juusto-Ukolla oli jossain vaiheessa isovelikin vähän aikaa 90-luvulla, kun Jumbojuusto lanseerattiin.  Rinnakkaishahmo kuitenkin poistui kuvioista, Mäenpää kertoo.

Tuttu hahmo uudistui jälleen vuonna 2015

Juusto-Ukko tuotiin vastikään nykypäivään kolmiulotteisena versiona vuoden 2015 toukokuussa. Tuolloin pussien kylkeen ilmestyi kolmiulotteinen Juusto-Ukko.

– Tavoitteena oli uudistaa juustotuotteiden pakkausten ulkoasu ja sitä kautta vauhdittaa tuotteiden myyntiä. Samassa yhteydessä lanseerattiin uusi jännä muoto, Cheese Stars, Mäenpää kertoo Taffelin juustotuotteiden tuoteperheestä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat