Juomavinkki juhannukselle: Terveellisempi versio sangriasta

sangria
Shutterstock

Kesä ilman sangriaa kilokaloreiden pelossa? Ei hätää! Women's Health -sivuston sangria-reseptin mukaan voit siemailla sangriaa ilman ylimääräisiä sokereita ja kilokaloreita.

Jos et lainkaan katso, mitä ainesosia juomakannuun nakkaat, saatat tehdä juhannuksen juhlajuomastasi runsaskalorisen sokeripommin. Eräs kesän suosituimmista juomista, sangria, on kuitenkin helppo muuttaa terveellisemmäksi versioksi itsestään.

Punaviinillä on hyvä aloittaa, sillä se sisältää terveellisiä antioksidantteja, kuten resveratrolia. Lisää sitten juomaan kuitupitoisia hedelmiä ja marjoja, jotka tekevät olon kylläisemmäksi, jotta et sorru siemailemaan liikoja. Kun vielä kaadat sangria-kannuun hiilihapollista vettä siirapin sijaan, saat vähennettyä hyvän määrän kilokaloreita pois perinteisemmästä sangria-reseptistä.

Kun pidät mielessä, että kyseessä on kuitenkin alkoholisekoitus ja kohtuus on hyvä muistaa, voit samalla nauttia siitä tiedosta, että lasillisessa tätä sangriaa on vain noin 150 kilokaloria ja 10 grammaa sokeria.

10 annosta

1,5 pulloa punaviiniä

0,5 dl triple sec -likööriä

4,5 dl hiilihapollista sitruunan-, limen- tai appelsiininmakuista vettä

1 päärynä pilkottuna

2,5 dl tuoreita mansikoita pilkottuna

2 appelsiinia kuutioituna tai viipaloituna (ei kuorittuna)

n. 2 dl ananaskuutioita

0,5 dl appelsiinimehua

Tee näin:

1. Yhdistä kaikki ainesosat kannussa – paitsi hiilihapollinen vesi – ja laita jääkaappiin jäähtymään ainakin 4 tunniksi.

2. Ennen tarjoilua, lisää hiilihapollinen vesi kulhoon, sekoita hyvin ja tarjoile!

Juhannuksen juhlapöytään sopii myös vesimeloni-fetasalaatti ja grillimakkara! Katso vinkit videolta!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja