Juha Miedolla huima bisnesidea mämmille: "Ihan ylivertainen tuote"

Lehtikuva

Juha Mieto uskoo, että mämmi voisi saavuttaa suursuosion muuallakin kuin Suomessa.

Hiihtolegenda Juha Mieto tunnetaan mämmifanaatikkona, joka herkuttelee mämmiä peräti neljäkymmentä 700 gramman ropposta joka vuosi pääsiäisen aikaan. Makuja.fi-sivuston haastattelussa Mieto kertoi toivovansa, että mämmiä ryhdyttäisiin myymään myös Suomen rajojen ulkopuolella.

– Se on erittäin laadukas ja hyödyllinen ruoka-aine, vaikka sen väri vähän pökkää ja siitä saa väärän kuvan, Mieto ylistää.

Mieto toivoo, että suomalaisia myyntitykkejä koulutettaisiin myymään mämmiä etenkin Saksaan. Yli 80 miljoonan asukkaan maana Saksasta voisi hänen mukaansa löytyä valtavat markkinat perinteiselle suomalaiselle pääsiäisherkulle.

– Jos Saksasta tulee mämminsyöntimaa, niin silloin voi sanoa, että suomalaiset myyntimiehet ovat ajan tasalla, Mieto summaa.

Mämmin ulkonäöstä ei pidä tehdä ongelmaa

Mieto uskoo, että syy siihen, ettei mämmiä ole saatu kaupattua ulkomaille, on sen ulkonäkö. Hän kuitenkin toivoo, että perinteisen pääsiäisherkun ulkonäön sijaan keskityttäisiin sen makuun.

– Mämmin ulkonäkö helposti antaa väärän kuvan, mutta siitä ei pidä piitata. Mielestäni se on niin laadukas, ja ainakin minun makuun se on ihan ylivertainen tuote, Mieto toteaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja