Jäätelöitä vedetään myynnistä: "Saattaa aiheuttaa allergisen reaktion"

del monte takaisinveto
Del Monte -jäätelöitä vedetään myynnistä. Arvid Nordqvist

Jäätelöitä vedetään myynnistä puutteellisten pakkausmerkintöjen vuoksi, tiedottaa Evira.

Arvid Nordquist Finland on ilmoittanut vetäneensä myynnistä tuotteet ”Del Monte Smoothie Vadelma ja Del Monte Smoothie Mango” –jäätelöpuikot, joiden parasta ennen –päiväykset ovat 30. ja 31.8.2018.

Osassa tuotepakkauksista puuttuvat suomen- ja ruotsinkieliset pakkausmerkinnät, muun muassa tärkeä varoitus: ”Saattaa sisältää maapähkinää, pähkinöitä ja maitoa.”

Markkinoijan mukaan tuotteet ovat täysin virheettömiä, mutta suomen ja ruotsinkielisten pakkausmerkintöjen puuttuminen etenkin allergeenien osalta saattaa aiheuttaa allergisen reaktion kuluttajalle. Tuotteen saa palauttaa ostopaikkaan.

Tuotteet ovat olleet myynnissä vähittäiskaupassa helmi-maaliskuusta saakka.

Lähde: Evira


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.