Italialaiskokki paljastaa: Tämä on täydellisen jauhelihakastikkeen salaisuus
Italialaiskokki Davide Bonaldi vinkkaa Makuja.fi:lle, miten arkisesta jauheliharuoasta saa juhlavan ja herkullisen.
Jauheliha on suomalaisten ykkösraaka-aine mitä tulee nopeaan arkiruokailuun. Jauheliha onkin monikäyttöinen ainesosa, sillä se taipuu niin murekkeisiin, pyöryköihin, laatikkoihin kuin kastikkeeksikin.
Jauhelihakastike on yksi helposta ja nopeista ruokalajeista, mutta tiedätkö, miten kastikkeesta saa herkullisen ja maukkaan italialaiseen tapaan? Hyvän kastikkeen salaisuus löytyy pitkästä haudutusajasta.
Jauhelihakastike Italian tapaan
Ainekset:
500 g porsaan- tai nauhanjauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana
½ varsiselleri
80 g voita
loraus ekstraneitsytoliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa ja tujaus tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
rosmariinia
laakerinlehti
salviaa
Valmistusohje:
Pilko sipuli, selleri ja porkkana ja lisää vihannekset kuumalle pannulle voin ja oliiviöljyn sekoitukseen. Kuullosta vihanneksia muutaman minuutin ajan ja lisää sen jälkeen lihat pannulle. Kypsennä lihoja kymmenen minuuttia, ja lisää joukkoon mausteet sekä tomaattimurska ja tomaattisose. Anna kastikkeen hautua liedellä kahden tunnin ajan. Sekoita kastiketta silloin tällöin.
Tarjoile kastike vasta keitetyn pastan kanssa.
Reseptin jakoi Veronassa trattoriaa pyörittävä italialaiskokki Davide Bonaldi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti