Italialaiskokki paljastaa: Tämä on täydellisen jauhelihakastikkeen salaisuus

spagettiannos
Shutterstock

Italialaiskokki Davide Bonaldi vinkkaa Makuja.fi:lle, miten arkisesta jauheliharuoasta saa juhlavan ja herkullisen. 

Jauheliha on suomalaisten ykkösraaka-aine mitä tulee nopeaan arkiruokailuun. Jauheliha onkin monikäyttöinen ainesosa, sillä se taipuu niin murekkeisiin, pyöryköihin, laatikkoihin kuin kastikkeeksikin.

Jauhelihakastike on yksi helposta ja nopeista ruokalajeista, mutta tiedätkö, miten kastikkeesta saa herkullisen ja maukkaan italialaiseen tapaan? Hyvän kastikkeen salaisuus löytyy pitkästä haudutusajasta.

Jauhelihakastike Italian tapaan

Ainekset:

500 g porsaan- tai nauhanjauhelihaa

1 sipuli

1 porkkana

½ varsiselleri

80 g voita

loraus ekstraneitsytoliiviöljyä

1 tlk tomaattimurskaa ja tujaus tomaattipyreetä

suolaa

mustapippuria

rosmariinia

laakerinlehti

salviaa

Valmistusohje:

Pilko sipuli, selleri ja porkkana ja lisää vihannekset kuumalle pannulle voin ja oliiviöljyn sekoitukseen. Kuullosta vihanneksia muutaman minuutin ajan ja lisää sen jälkeen lihat pannulle. Kypsennä lihoja kymmenen minuuttia, ja lisää joukkoon mausteet sekä tomaattimurska ja tomaattisose. Anna kastikkeen hautua liedellä kahden tunnin ajan. Sekoita kastiketta silloin tällöin.

Tarjoile kastike vasta keitetyn pastan kanssa. 

Reseptin jakoi Veronassa trattoriaa pyörittävä italialaiskokki Davide Bonaldi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.