Huikea versio kouluruokaklassikosta – helppo resepti yllättää!

Juustolla kuorrutettu jauheliha-polentavuoka
Sivumaku/Jani Kinnunen

Sivumaku-ruokablogissa herkutellaan tällä kertaa tuunatulla koti- ja kouluruokaklassikolla.

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen päätti reseptikilpailun innostamana kokata jauhelihasta arkiruokaa hieman uudella twistillä.

– Tavoitteena oli päivittää arkiruokaa yksinkertaisilla ja maistuvilla resepteillä ja innostaa kotikokkeja kokeilemaan jauhelihaa hiukan uudella tavalla.

Kinnunen päätti tarttua suomalaiseen arki- ja kouluruokaklassikkoon, liha-perunasoselaatikkoon. Tällä kertaa muusia ei kuitenkaan valmistettu perunasta, vaan maissipuurosta! Lopputuloksena syntyi juustolla kuorrutettu jauheliha-polentavuoka.

– Halusin rakentaa sen uusiksi, helppouden säilyttäen. Vaihdoin perunasoseen polentaan eli maissipuuroon, josta löytyisi hirmuisesti potentiaalia monessa muussakin arkiherkussa. Hyytyneen puuron päälle laitetaan jauhelihakastike, pinnalle juustoa ja herkku uuniin kuorruttumaan. Tähän aikaan vuodesta jääkaapissa on melkein aina sieniä, joten laitoin vuokaan mukaan suppilovahveroita.

Katso tuunatun liha-perunasoselaatikon resepti Sivumaku-blogista.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!