Huikea versio kouluruokaklassikosta – helppo resepti yllättää!
Sivumaku-ruokablogissa herkutellaan tällä kertaa tuunatulla koti- ja kouluruokaklassikolla.
Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen päätti reseptikilpailun innostamana kokata jauhelihasta arkiruokaa hieman uudella twistillä.
– Tavoitteena oli päivittää arkiruokaa yksinkertaisilla ja maistuvilla resepteillä ja innostaa kotikokkeja kokeilemaan jauhelihaa hiukan uudella tavalla.
Kinnunen päätti tarttua suomalaiseen arki- ja kouluruokaklassikkoon, liha-perunasoselaatikkoon. Tällä kertaa muusia ei kuitenkaan valmistettu perunasta, vaan maissipuurosta! Lopputuloksena syntyi juustolla kuorrutettu jauheliha-polentavuoka.
– Halusin rakentaa sen uusiksi, helppouden säilyttäen. Vaihdoin perunasoseen polentaan eli maissipuuroon, josta löytyisi hirmuisesti potentiaalia monessa muussakin arkiherkussa. Hyytyneen puuron päälle laitetaan jauhelihakastike, pinnalle juustoa ja herkku uuniin kuorruttumaan. Tähän aikaan vuodesta jääkaapissa on melkein aina sieniä, joten laitoin vuokaan mukaan suppilovahveroita.
Katso tuunatun liha-perunasoselaatikon resepti Sivumaku-blogista.
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa