HS: Hanna Partasen mukaan ruoan ei tarvitse olla aina hyvää: "Vain polttoainetta"

Hanna Partanen puhuu terveellisten ruokatottumusten puolesta.

Suomalaisella ravitsemusterapeutilla on tiukka mielipide siitä, millaista ruokaa arkisin olisi syytä syödä.

Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa näkemyksiään siitä, että hyvänmakuisen ruoan syönti johtaa helposti ylensyöntiin. Tästä syystä asiantuntija toivoo, että suomalaiset mieltäisivät ruoan entistä useammin nautinnon sijaan polttoaineeksi.

– Ihmisten pitäisi tottua uudestaan siihen ajatukseen, että ruoka saa välillä olla vain polttoainetta. Juhlahetket ovat sitten asia erikseen. Silloin kuuluukin nautiskella, Partanen kertoo Helsingin Sanomille.

Ravitsemusterapeutti painottaa, että hän ei näkemyksillään tarkoita sitä, että suomalaisten olisi syytä syödä "pahaa ruokaa". Kotonaan Partanen toteuttaa näkemystään siten, että todella hyviä ruokia syödään vain kerran kuussa, sillä herkkuruokia tulee helposti annosteltua lautaselle huomattavasti enemmän kuin tarve vaatisi.

– En tarkoita, että ruuan pitää olla pahaa. Silloin se jää helposti syömättä, ja energiantarve korvataan herkuilla. Sen sijaan ruuan pitäisi olla ihan tavallista. Sellaista kouluarvosanalla 8+-ruokaa, jota riittää yksi lautanen, Partanen toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja