Helsinkiin ei sittenkään tule jättiterassia – pienempiä yhteisterasseja nousee eri toreille

Senaatintorin jättiterassi, 2020
Helsinkiin ei tule jättiterassia tänä kesänä. All Over Press

Helsingin keskustaan ei tule tänä kesänä kahden viime vuoden tapaan järjestettyä jättiterassia. Pienempiä yhteisterasseja sen sijaan pystytetään useammallekin helsinkiläistorille. 

Helsingin Kaupunkitilat Oy on kartoittanut mahdollisuutta pystyttää jättiterassi Hietalahden torille. Toimivaa vastuiden, kustannusten ja riskien jakautumisen mallia ei kuitenkaan onnistuttu löytämään, joten suurta yhteisterassia ei tänä vuonna Helsinkiin tule.

Yhden jättiterassin sijaan Helsingin eri toreille nousee kuitenkin nyt useita pienempiä yrittäjävetoisia yhteisterasseja.

– Esimerkiksi Töölön torille ja Havis Amandan aukiolle tulee ensi kesäksi terassitoimintaa lähialueiden ravintoloitsijoiden toimesta, kertoo Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer.

– Myös Hietalahden torista tulee mahdollisesti kesäinen ravintolakeidas, mutta hieman pienemmässä mittakaavassa kuin alun perin oli ajateltu. 

Jättiterassin haasteeksi on muodostunut torialueiden hankala infrastruktuuri. Vesien, viemäröintien, sähköjen, vessojen ja muun vastaavan perusinfran puute aiheuttaa toiminnan järjestämiselle suuria kustannuksia.

Myös pysyvyyttä ja pidemmän aikavälin suunnitelmia kaivataan investointien takeeksi.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja