Helsinki-Vantaan lentokentälle kolme uutta huippuravintolaa – mukana julkkiskokin nimikkopaikka

jamie oliver kenttä
Jamie Oliverin nimikkoravintola luottaa tuoreisiin ja terveellisiin raaka-aineisiin. Finavia

Kun Helsinki-Vantaan lentokentän terminaalilajennuksen uusi osa otetaan käyttöön, samalla kentälle aukeaa myös kolme uutta ravintolaa.

Katso videolta, kuinka lentokoneruoka oikein valmistuu.

Suomeen saadaan maailmaluokan ravintoloita, kun kolme huippunimeä avaa ovensa Helsinki-Vantan lentoasemalla ensi vuoden alkupuolella. Uudet ravintolat, Ajisen Ramen, Jamie’s Deli ja Moomin Coffee, sopivat SSP Finlandin toimitusjohtaja Pia Jormanaisen mukaan erinomaisesti lentokentän matkustajaprofiileihin. 

Muumeja ja huippukokin nimikkoravintola

Uutuusravintolat valikoituivat Helsinki-Vantaalle sitä hallinnoivan lentokenttäyhtiö Finavian julkisen hankintakilpailutuksen tuloksena.

Ajisen Ramen on kansainvälinen ramen-ketjuravintola, jonka juuret ovat Kumamotossa Japanissa. Ketjulla on yli 700 ravintolaa Kiinassa ja kaiken kaikkiaan yli 800 ravintolaa eri puolilla maailmaa.

– Asiakaspalautteen mukaan kysyntää on juuri tällaiselle ruokatarjonnalle, mutta siihen ei vielä ole pystytty vastaamaan. Kun matkustajamäärien kasvuprosentit esimerkiksi Kiinasta, Hong Kongista, Thaimaasta, Singaporesta ja Etelä-Koreasta ovat kaksinumeroisia, odotamme ravintolalle hyvää vastaanottoa, Jormanainen kertoo.

Moomin Coffee -kahvilan innoittajana on toiminut maailmalla suosittu suomalainen Muumi-satuhahmo. Kahvila tarjoaa satukirjojen Muumilaaksosta tuttuja yhdessä ruoasta nauttimisen elämyksiä mutkattomasti ja lämminhenkisesti.

– Moomin Coffee on maailman ensimmäinen Muumi-brändätty kahvila lentoasemalla. Helsinki-Vantaa on meille luonnollinen paikka, sillä muumit ovat sulattaneet erityisesti japanilaisten sydämet. Helsinki-Vantaalta taas on eniten suoria reittilentoyhteyksiä Japaniin koko Euroopasta.

Jamie’s Deli on maailmankuulun kokin Jamie Oliverin ravintola nykypäivän nopeatempoiseen elämänmenoon. Brändi on tunnettu tuoreesta, vastuullisesti tuotetusta ja terveellistä ruoastaan.

– Kiitos maailmankuulun perustajansa Jamie Oliverin, Jamie’s Deli on useimmille lentomatkustajille jo tuttu nimi. Tämä on Suomen ensimmäinen Jamie’s Deli, joten lentoasema on tälle debyytille ideaalipaikka. Jamie’s Delin ruokatarjonta perustuu tuoreisiin ja paikallisesti tuotettuihin raaka-aineisiin sekä paikan päällä tehtyyn ruokaan, kertoo Jormanainen.

Lähde: Finavia

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat