Helppo ja raikas kalaruoka syntyy minuuteissa – räjäyttää kulinaaripankin?

Ceviche
MTV

Sivumaku-blogissa uppoudutaan jälleen syvemmälle katuruoan maailmaan. Tällä kertaa vuorossa on perulainen klassikkoherkku.

Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen tutustuttaa lukijat tällä kertaa perulaiseen keittiöön. Perun kansallisruokana tunnettu kalaherkku ceviche sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

– Ceviche ja perulainen keittiö ovat eläneet viime vuodet trendien aallonharjalla. Raikkaat maut ja värit tuovat veden kielelle jo ensi vilkaisulla. Ceviche on Perun kansallisruoka ja katuruokana hämmentävän hienostunut. En tiedä, millaisia annoksia Liman katukojuilla tarjoillaan, mutta kaikki maistamani versiot kelpaavat yhtä lailla shampanjan kuin oluenkin kylkeen, Kinnunen kirjoittaa.

Cevichea on Kinnusen mukaan helppo muunnella jääkaapin ja sesongin tarjonnan mukaan.

– Perussa on inkojen ajoista lähtien raakakypsytetty kalaa marinoimalla. 1970-luvulla japanilais-perulainen kokkiDario Matsufuji modernisoi tavan lyhentämällä tuntien marinoinnin minuutteihin ja onnistui samalla räjäyttämään kulinaaripankin. Limetillä kypsennetty ruoka kuuluu alkupalojen lemppareihini.

Minkälaista kalaa cevicheen kannattaisi käyttää? Lue vinkit ja nappaa resepti Sivumaku-blogista.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja