Harvinaisuus, joka ei sovellu kasvissyöjille: Suomalaispanimo lanseerasi pekonioluen
Uusikaupunkilainen Vakka-Suomen Panimo lanseerasi Helsinki Beer Festivalilla erikoisen kesäuutuuden, pekonioluen.
Vakka-Suomen panimon pekoniolut on tuotettu yhteistyössä HK:n kanssa.
– Kehitimme pekonioluen HK:n kanssa yhteistyössä. Oluen valmistuksessa on käytetty HK:n Amerikan pekonia, eli ihan oikeaa lihaa, ei mitään aromeja tai esansseja, sanoo panimomestari Jani Vilpas.
Kaikkia valmistusprosessin salaisuuksia Vilpas ei kuitenkaan suostu paljastamaan.
– Reseptiikkaan en sen tarkemmin lähde valitettavasti, nämä ovat sen verran salaisia asioita.
Pekonioluessa on savuinen ja lihaisa maku ja aavistus pekonin tuomaa suolaisuutta. Vaikka oluessa on pekonia, siinä ei ole lainkaan rasvaa.
Pekoniolut on harvinaisuus
Oluita maustetaan mitä ihmeellisimmillä elintarvikkeilla, mutta pekoniolut on vielä harvinaisuus.
Kanadalainen pienpanimo lanseerasi muutama vuosi sitten oman pekonioluensa. Vilpas luki lehtijutun aiheesta, ja idea jäi kytemään.
– Nyt vuodenvaihteen jälkeen pekoniolut tuli taas mieleeni. Ajattelin että helkkari, kokeillaan sitä. Tätä ei ole Suomessa kukaan tehnyt, enkä tiedä onko Euroopassakaan.
Vilpas otti yhteyttä HK:n Samuli Eskolaan, joka innostui välittömästi.
– Hänen mielestään tämä on tosi hieno juttu, ja saimme HK:n parhaat keittiömestarit mukaan kehittelemään tätä olutta.
Ammattilaisten avulla tuotekehittelyyn ei mennyt kuin muutama kuukausi.
Vilpas on lopputulokseen todella tyytyväinen. Hänellä on pekonioluelle jo käyttötarkoituskin mietittynä.
– Nyt kun kesä tulee ja grillikausi alkaa, ainakin itselleni tämä tulee olemaan aika selkeä valinta. Grillataan vähän lihaa, ja siihen raikas pekoniolut kylkeen.
Grillibileisiin sopii mainiosti myös makkarashotti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti