Hans Välimäki suosittelee: Valmista tätä ruotsinlaivan buffetista tuttua herkkua
Huippukokki suosittelee valitsemaan kesäiseen ruokapöytään ruokakaupan pakastealtaasta ruotsinlaivojen buffetista tuttua herkkua: kuorimattomia katkarapuja.
Kuorimattomat katkaravut ovat herkkua, joka valmistuu helposti myös kotona. Hans Välimäki suosittelee valmistamaan katkaravuista valkosipulisen version savustamalla. Kalan tapaan katkaravut saavat erityisen miellyttävän maun savustamisesta
– Valitsen aina kuorimattomia katkarapuja, joita saa pakastealtaista. Ne ovat hyviä, koska ne ovat kooltaan hieman isompia, Välimäki vinkkaa.
– Katkarapujen seurana voi tarjota aiolia, Välimäki toteaa.
Savustetut katkaravut à la Hans Välimäki
kuorimattomia pakastekatkarapuja
valkosipulia oman maun mukaan
voita oman maun mukaan
sitruunaa
Laita katkaravut savustimeen kovaan savuun hetkeksi.
Kun ravut ovat valmiita, siirrä ne kattilaan. Murskaa katkarapujen joukkoon johon tuoretta valkosipulia ja sekoita joukkoon voita.
Lisää seokseen halutessasi tilliä sekä vähän sitruunaa.
Herkuttele!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan