Haluatko laihtua? Tässä voi olla elämäntapamuutoksen avain

keittiö, pariskunta
Shutterstock

Syksyllä julkaistun tutkimuksen mukaan keittössä puuhailulla on ruokavalioon merkittävä vaikutus.

Nyt viimeistään kannattaa tutustua keittiövälineisiinsä. Cambridgen yliopiston tutkimuksen mukaan niillä, jotka käyttävät enemmän aikaa keittiössä, on yleensä parempi ruokavalio kuin niillä, jotka kitsastelevat ruoanvalmistukseen käyttämässään ajassa.

Ne tutkimukseen osallistuneet, jotka käyttivät yli kaksi tuntia päivässä ruoanlaittoon ja jälkien siivoamiseen, nauttivat enemmän vihanneksia, salaatteja ja hedelmiä kuin ne, jotka käyttivät aterioiden valmisteluun vähemmän kuin tunnin päivässä.

Lisäksi ne, jotka eivät viihtyneet keittiössä, sortuivat pikaruokapaikkoihin 80 prosenttia todennäköisemmin ainakin kerran viikossa.

Terveelliset ateriat vaativat valmistelua

Tutkimusta johtanut Pablo Monsivais selittää tutkimustulokset sillä, että terveelliseen ruokavalioon sopivat ruoat vaativat valmistelua ennen kuin ne ovat valmiita syötäviksi. Sen sijaan kätevät ja helpot ruoat ovat usein eineksiä, joissa on paljon kilokaloreita ja jalostettuja ainesosia, lisättyä rasvaa ja sokeria sekä suolaa ja muita säilöntäaineita. 

Jos sinulla ei ole montaa tuntia aikaa viettää joka päivä keittiöpuuhiin, Monsivais suosittelee, että nappaat muutaman tunnin vaikkapa viikonloppuna ja valmistat terveellisiä ruokia jääkaappiin tai pakastimeen. Näitä ruokia voit sitten syödä seuraavalla viikolla.

LUE MYÖS:

Haluatko pudottaa painoa pysyvästi? Kokeile Keventäjät-palvelua kaksi viikkoa ilmaiseksi!

Kaipaatko reseptivinkkejä kotikeittiöön? Kokeile vaikka tätä broileri-pinaatti-taatelipastaa:

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: Men's Health

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja