Ethän vaan säilytä viinejä jääkaapissa? Vessakin on parempi vaihtoehto!

valkoviini
Valkoviini viilentyy jääkaapissa liian nopeasti ja se vaikuttaakin juoman makuun. Shutterstock

Kesällä jääkaappi täyttyy usein grilliherkuista ja viilentävistä juomista. Tämä ei haittaa, sillä Huffington Post -sivustolla kerrotaan, että jääkaappi on joka tapauksessa liian viileä paikka viinien säilytykseen. Onneksi viinipulloja voi kuitenkin säilyttää myös wc-pöntön vesisäiliössä.

Viinitietäjä Paul Saums viilentää viininsä yleensä tiskialtaassa viileän veden alla, mutta kun tiskiallas oli täynnä, joutui hän keksimään toisen ratkaisun juomien viilentämiseen.

Mies kertoo, että hän ei koskaan säilytä juomia jääkaapissa, koska siellä ne viilentyvät liikaa ja liian nopeasti. Tällainen viilennyskeino ei miehen mielestä sovi viineille lainkaan. Jääkaappia parempi paikka löytyikin wc-pöntön vesisäiliöstä.

– Säiliöön kerääntyy aina uusi satsi viileää vettä, kun vessan pöntön vetäisee, Saums kertoo wc-pöntön säiliössä viilentämisen hyvistä puolista.

Osasta ajatus vessanpöntön läheisyydessä viilennetystä viinistä saattaa tuntua epähygieeniseltä, mutta on takuulla kokeilun arvoinen kikka.

Saumsin mukaan viini viilentyy wc-pöntön säiliössä juuri sopivan nopeasti ja sopivan viileäksi. Tällöin ei myöskään tarvitse turhaa valuttaa vettä tiskialtaaseen, koska wc-pöntön vesisäiliö täyttyy itsestään.

Viinien tarjoilulämpötilat:

Kuohuviinit 5-10

Useimmat valkoviinit 10-12

Täyteläiset ja kuivat valkoviinit 12-16

Roseviinit 10-12

Kevyet hedelmäiset punaviinit 12-16

Keskitäyteläiset punaviinit 14-17

Täyteläiset punaviinit 15-18

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.