Ethän pilko mansikoita? Yllättävä vaikutus marjaan

shutterstock_184520165
Shutterstock

Tiesitkö, miten mansikoiden pilkkominen voi vaikuttaa marjojen sisältämiin ravintoaineisiin?

Moni odottaa kohtuuhintaisten suomalaisten mansikoiden saapumista toreille ja ruokakauppoihin. Mansikat ovatkin terveellistä herkkua, sillä ne sisältävät paljon ravintokuitua, antioksidantteja ja erityisen terveellistä C-vitamiinia. Jotta nämä terveelliset ravintoaineet säilyisivät mansikoissa, kannattaa olla tarkkana, kuinka mansikat käsittelee ennen syömistä.

Mansikoita ei kannata pilkkoa

Amerikkalainen ravitsemusterapeutti Kristy Del Coro huomauttaa CNN:lle, että mansikoiden sisältämät ravintoaineet ovat erityisen alttiita valolle ja hapelle. Tästä syystä mansikoiden leikkaaminen voi vaikuttaa negatiivisesti niiden sisältämiin ravintoaineisiin. Ravitsemusterapeutti ei kehota kuitenkaan jättämään mansikoita syömättä, mikäli ne on pilkottu.

– Se on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin jättää ne syömättä, Del Coro huomauttaa.

Yleisesti uskotaan, että pakastamisen myötä marjoista, vihanneksista ja hedelmistä katoaa paljon ravintoaineita. Ravitsemusterapeutti uskoo, että pakastettuja marjoja vähemmän ravintoaineita on kuitenkin raaoissa hedelmissä tai vihanneksissa.

– Pakastetuissa hedelmissä säilyy paljon ravintoaineita, Del Coro toteaa.

Lähde: CNN

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja