Ethän pilko mansikoita? Yllättävä vaikutus marjaan

shutterstock_184520165
Shutterstock

Tiesitkö, miten mansikoiden pilkkominen voi vaikuttaa marjojen sisältämiin ravintoaineisiin?

Moni odottaa kohtuuhintaisten suomalaisten mansikoiden saapumista toreille ja ruokakauppoihin. Mansikat ovatkin terveellistä herkkua, sillä ne sisältävät paljon ravintokuitua, antioksidantteja ja erityisen terveellistä C-vitamiinia. Jotta nämä terveelliset ravintoaineet säilyisivät mansikoissa, kannattaa olla tarkkana, kuinka mansikat käsittelee ennen syömistä.

Mansikoita ei kannata pilkkoa

Amerikkalainen ravitsemusterapeutti Kristy Del Coro huomauttaa CNN:lle, että mansikoiden sisältämät ravintoaineet ovat erityisen alttiita valolle ja hapelle. Tästä syystä mansikoiden leikkaaminen voi vaikuttaa negatiivisesti niiden sisältämiin ravintoaineisiin. Ravitsemusterapeutti ei kehota kuitenkaan jättämään mansikoita syömättä, mikäli ne on pilkottu.

– Se on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin jättää ne syömättä, Del Coro huomauttaa.

Yleisesti uskotaan, että pakastamisen myötä marjoista, vihanneksista ja hedelmistä katoaa paljon ravintoaineita. Ravitsemusterapeutti uskoo, että pakastettuja marjoja vähemmän ravintoaineita on kuitenkin raaoissa hedelmissä tai vihanneksissa.

– Pakastetuissa hedelmissä säilyy paljon ravintoaineita, Del Coro toteaa.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!