Enemmän irti kuohuviinistä: Riko tarjoilusääntöjä!

valkoviini
Kuohuviinin tarjoilussa luovuuden käyttö on sallittua. SHUTTERSTOCK

Viinin juomisessa sääntöjen rikkominen ei ole törkeä etikettivirhe. Kuohuviinin tarjoilussa lasivalinnassakin voi käyttää luovuutta. Parhaimmillaan erilainen lasi tuo esiin viinin aromit loistavasti.

Suomalainenkin juomakulttuuri eurooppalaistuu hiljalleen. Yhä useammin ruokapöydässä tarjoillaan tarkkaan harkittuja viinejä, ja viiniaiheisia blogeja on siinä missä ruoka-aiheisiakin. Samalla viineihin liittyvät mielikuvat paremman väen fiinistä harrastuksesta laimenevat. Viinilaseja voi käyttää rohkeasti muidenkin juomien tarjoiluun kuin mihin ne ovat alunperin tarkoitettu.

Kuohuviinin aromit esiin paremmin

Viini-lehden päätoimittaja Mikko Numminen kertoo Viini, ruoka & hyvä elämä -messuilla, että viinikulttuurin muuttuessa rennommaksi, myöskään viinin tarjoilussa ei tarvitse noudattaa orjallisesti perinteisiä ohjeita.

– Esimerkiksi kuohuviinien juominen perinteisistä laseista alkaa olla jo mennyttä aikaa. Juomasta saa paljon enemmän irti, kun se tarjoillaan laakeammasta lasista.

Numminen suosittelee kuohuviinin tarjoiluun Pinot Noir -laseja, jolloin viinin tuoksut tulevat selkeästi esiin, toisin kuin perinteisistä kapeista kuohuviinilaseista.

Myös valkoviinilasi sopii Nummisen mukaan erinomaisesti kuohuviinin tarjoiluun, etenkin jos kuohuviiniä juodaan ruokajuomana. Epävarmoille viinin tarjoajille Numminen antaa lohduttavan vinkin.

– Jos pöydässä on ylipäänsä viinilasit, ollaan jo voiton puolella. Etenkin viiniblogeista huomaa, että meininki on muuttunut paljon rennommaksi ja tietynlainen jäykistely alkaa olla jo vähän vanhanaikaista.

LUE MYÖS:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja