Elokuvaohjaajien yllättävä aluevaltaus: "Putin-Mäkkäri" haastaa McDonald'sin

hampurilainen
Shutterstock

Venäjän valtio on myöntänyt lainaa "isänmaallisen" pikaruokaketjun perustamiseksi. Ketjun on määrä kilpailla yhdysvaltalaista McDonald'sia vastaan.

Ketjua puuhaavat elokuvaohjaajat saivat 13 miljoonan euron lainan kirjoitettuaan suunnitelmastaan presidentti Vladimir Putinille.

"Putin-Mäkkärin" takana ovat Hollywoodissakin mainetta niittäneet elokuvaohjaajat Nikita Mihalkov ja Andrei Kontshalovski. Ketjun nimeksi tulee suunnitelman mukaan "Syödään kotona".

Mihalkov ja Kontshalovski perustelevat hanketta vaihtoehdon luomisella länsimaisille pikaruokaketjuille. He vakuuttavat, että heidän annoksensa ovat halpoja, mutta terveellisiä.

Hanke on saanut suuren näkyvyyden Venäjän valtiollisessa televisiossa.

McDonald's on toiminut Venäjällä jo neuvostoajasta lähtien.  

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja