Asiantuntija suosittelee: Tämä on kesän hittiolut!
Tänä kesänä ruokapöytiin kannattaa valita rohkeasti erilaisia oluita.
Oluiden kirjo Suomessa on tällä hetkellä laajempi kuin koskaan. Valinnanvaraa siis riittää, ja erilaisia oluita kannattaakin maistella rohkeasti. Mutta mistä maistelun aloittaisi?
Pitkän linjan olutkirjoittaja ja alan kouluttaja, Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen suosittelee erityisesti luomuoluita.
– Luomuolut on tämän kesän ehdoton trendi. Meillä on kaikkien aikojen luomuolutkesä!
– Kotimaisten isojen ja pienten panimoiden valikoimissa sekä maahantuojien salkuissa on ennätysmäärä luomuraaka-aineista valmistettuja oluita. Lähioluesta on tullut merkittävä osa koko lähiruokakulttuuriamme.
Kähkönen kiittelee janoisia kuluttajia ja aktiivisia olutharrastajia pienpanimoiden menestyksestä.
– Uusia pienpanimoita syntyy kovaa vauhtia eri puolille maata. Pienpanimo-oluiden pääseminen isojen panimoiden jakelulistoille on laajentanut ihmisten tietoa uusista olutmauista ja ruokkinut kokeilunhalua. Jo tavallisessa ruokakaupassa on hyvinkin laaja olutvalikoima.
Tuuli Lindgren, tuuli.lindgren@mtv.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti