Asiantuntija suosittelee: Tämä on kesän hittiolut!

oluet
Shutterstock

Tänä kesänä ruokapöytiin kannattaa valita rohkeasti erilaisia oluita.

Oluiden kirjo Suomessa on tällä hetkellä laajempi kuin koskaan. Valinnanvaraa siis riittää, ja erilaisia oluita kannattaakin maistella rohkeasti. Mutta mistä maistelun aloittaisi?

Pitkän linjan olutkirjoittaja ja alan kouluttaja, Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen suosittelee erityisesti luomuoluita. 

– Luomuolut on tämän kesän ehdoton trendi. Meillä on kaikkien aikojen luomuolutkesä!

– Kotimaisten isojen ja pienten panimoiden valikoimissa sekä maahantuojien salkuissa on ennätysmäärä luomuraaka-aineista valmistettuja oluita. Lähioluesta on tullut merkittävä osa koko lähiruokakulttuuriamme.

Kähkönen kiittelee janoisia kuluttajia ja aktiivisia olutharrastajia pienpanimoiden menestyksestä. 

– Uusia pienpanimoita syntyy kovaa vauhtia eri puolille maata. Pienpanimo-oluiden pääseminen isojen panimoiden jakelulistoille on laajentanut ihmisten tietoa uusista olutmauista ja ruokkinut kokeilunhalua. Jo tavallisessa ruokakaupassa on hyvinkin laaja olutvalikoima.

Tuuli Lindgren, tuuli.lindgren@mtv.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja