Älä unohda joulukinkun tärkeää valmistusvaihetta – oletko jo myöhässä?

Joulukinkku
Lehtikuva

Oletko hankkinut ison, pakastetun joulukinkun? Sen sulatus voi kestää yllättävän kauan.

Ison, pakastetun joulukinkun sulatus kannattaa aloittaa useita päiviä ennen joulua. Mitä isompi kinkku on, sen kauemmin sen sulatus kestää. Luullisen kinkun sulatus kestää luutonta kauemmin.

Pakastettu kinkku sulatetaan mieluiten jääkaapissa.  Kinkku valuttaa nestettä sulaessaan, joten se kannattaa suojata riittävästi. Joulukinkun sulaminen voi kestää kinkun koosta riippuen jopa 2-5 vuorokautta. Sulatusta ei kannata nopeuttaa esimerkiksi vesihauteessa, sillä kinkun laatu saattaa kärsiä.

Varaa näin kauan aikaa kinkun sulattamiseen:

Pieni kinkku, 2-3 kg: 2 vrk
Keskikokoinen kinkku, 3-6 kg: 3 vrk
Iso kinkku, 8-12 kg: 5 vrk

Kypsennä kinkku huoneenlämpöisenä

Muista, että kinkkua ei saa kypsentää jääkaappikylmänä. Kinkku otetaan huoneenlämpöön noin 5 tuntia ennen sen paistamista. Muuten kinkku voi paistua epätasaisesti. Joulukinkku on valmis paistettavaksi, kun sen sisälämpötila on noin +10 astetta. Käytä apunasi lihalämpömittaria!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat