Älä unohda joulukinkun tärkeää valmistusvaihetta – oletko jo myöhässä?
Oletko hankkinut ison, pakastetun joulukinkun? Sen sulatus voi kestää yllättävän kauan.
Ison, pakastetun joulukinkun sulatus kannattaa aloittaa useita päiviä ennen joulua. Mitä isompi kinkku on, sen kauemmin sen sulatus kestää. Luullisen kinkun sulatus kestää luutonta kauemmin.
Pakastettu kinkku sulatetaan mieluiten jääkaapissa. Kinkku valuttaa nestettä sulaessaan, joten se kannattaa suojata riittävästi. Joulukinkun sulaminen voi kestää kinkun koosta riippuen jopa 2-5 vuorokautta. Sulatusta ei kannata nopeuttaa esimerkiksi vesihauteessa, sillä kinkun laatu saattaa kärsiä.
Varaa näin kauan aikaa kinkun sulattamiseen:
Pieni kinkku, 2-3 kg: 2 vrk
Keskikokoinen kinkku, 3-6 kg: 3 vrk
Iso kinkku, 8-12 kg: 5 vrk
Kypsennä kinkku huoneenlämpöisenä
Muista, että kinkkua ei saa kypsentää jääkaappikylmänä. Kinkku otetaan huoneenlämpöön noin 5 tuntia ennen sen paistamista. Muuten kinkku voi paistua epätasaisesti. Joulukinkku on valmis paistettavaksi, kun sen sisälämpötila on noin +10 astetta. Käytä apunasi lihalämpömittaria!
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan