Älä paista pekonia alasti – ja 18 muuta asiaa, joita ei pitäisi ikinä tehdä keittiössä

pekoni
Housut päälle pekonia paistaessa! Shutterstock

Keittiö on paikka, joka on täynnä mahdollisuuksia, mutta se voi olla myös vaarallinen. Keittiössä on paljon kuumia pintoja ja teräviä esineitä ja varomattomalle voi käydä huonosti. 

Huffington Post -lehti kokosi ja tarkisti paikkansapitävyyden Reddit-käyttäjien listaamista asioista, joita ei koskaan pitäisi tehdä keittiössä.

1. Älä koskaan yritä napata kiinni putoavaa veistä. Ota askel taaksepäin, ja anna veitsen pudota.

2. Älä lisää jauhoja tai maissitärkkelystä kuumaan nesteeseen. Se aiheuttaa paakkuja. Lisää kuivat aineet sen sijaan ensin viileään nesteeseen, ja sekoita tämä massa sitten kuuman nesteen joukkoon.

3. Älä koskaan käytä märkiä uunikintaita käsitellessäsi kuumia pannuja tai kattiloita. Kuumuus siirtyy paljon nopeammin märästä kankaasta kuin kuivasta.

4. Älä laita kuumaa lasiastiaa märälle pinnalle. Tai kuumaa pannua lasipöydälle. Tai kuumaa nestettä oikeaan lasiin. Se särkyy, ja joudut siivoamaan.

5. Älä koskaan tarjoile ruokaa, jota et ole maistanut. Se tarvitsee kuitenkin lisää suolaa.

6. Älä koskaan jätä käsiä pesemättä chilin pilkkomisen jälkeen. Silmäsi kiittävät.

7. Älä sekoita ruokasoodaa ja leivinjauhetta keskenään. Leipomuksesi eivät onnistu niin kuin toivoisit, sillä nämä kaksi ainesosaa toimivat täysin eri tavoin.

8. Älä raaputa veistä leikkuulautaa vasten yrittäessäsi rapsutella ruokia irti siitä. Se tylsistyttää terän nopeasti.

9. Älä käytä metallisia ruokailuvälineitä teflon-pannulla. Se pilaa pinnoitteen.

10. Älä koskaan sekoita vettä ja kuumaa öljyä. Pahoja asioita tapahtuu, ja voit saada vakavan palovamman.

11. Älä käytä tylsää veistä. Se on paljon vaarallisempi kuin maailman terävin terä.

12. Älä yritä vatkata valkuaisia, joiden joukossa on vähän keltuaista. Se ei toimi. Säästä aikaa ja turhautumista ja aloita alusta.

14. Älä unohda: kuuma lasi näyttää ihan kylmältä lasilta. Ne kuitenkin tuntuvat ihan erilaisilta.

15. Älä sekoita riisiä. (Paitsi, jos teet risottoa.) Riisin pitäisi antaa kypsentyä rauhassa parhaiden tulosten saamiseksi. 

16. Älä paista pekonia alasti. Rasva hyppii. Sinua voi sattua.

17. Täydellisten tulosten aikaansaamiseksi, käytä vaakaa, älä mittakuppeja tai -lusikoita. Näin takaat samat tulokset joka ikinen kerta.

18. Älä leikkaa pihvejä heti otettuasi ne pannulta. Anna niiden vetäytyä hetken, jotta ne pysyvät mehevinä.

19. Jos uunissasi syttyy tulipalo, älä avaa luukkua. Luukun avaaminen ruokkii paloa hapella, ja tilanne pahenee. Sammuta uuni ja anna tulen hiipua itsekseen. Jos se ei sammu, soita hätäkeskukseen.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.