Älä koskaan tilaa pientä pizzaa – insinööri paljastaa syyn: ”Tämä räjäytti tajuntani”

shutterstock_374677927
Pizzan tilaaminen on pelkkää matematiikkaa! Shutterstock

Insinöörit selittävät, miksi pizzaa ei koskaan kannata tilata pienenä, vaikka nälkäsi ei olisikaan suuri.

Monet meistä tilaavat pizzan nälkäasteen perusteella. Nyt National Public Radion Planet Money -blogissa paljastetaan, miksi näin ei kannata tehdä:

Eräänä päivänä viime vuonna menin lounaalle insinöörin kanssa pizzeriaan. Insinööri sanoi minulle, ettei hän ole kovin nälkäinen, mutta hän aikoo silti tilata 12 tuuman pizzan 8-tuumaisen sijaan. Hintaero pizzoissa ei ollut suuri. Tämä räjäytti tajuntani.

Matemaattinen totuus sille, miksi iso pizza on erityisen hyvä diili on yksinkertainen: Pizza on pyöreä, joten ympyrän pinta-ala kasvaa säteen neliössä.

Käytännössä siis 16 tuuman pizza on oikeasti neljä kertaa isompi kuin 8 tuuman pizza.

Isoa pizzaa ei tietenkään kannata ostaa, jos sinulla ei ole aikomustakaan syödä sitä. Mutta jos haluat rahoillesi todella vastinetta, satsaa isoon pizzaan ja säästä loput jääkaapissa seuraavaan päivään!

Lähde: Planet Money

***

3:14

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja