Älä kanna syyllisyyttä – nämä oikotiet ovat keittiössä sallittuja

kana
Shutterstock

Kiireisen elämän sovittaminen yhteen tuntikausien ruoanlaiton kanssa voi olla ajoittain melko vaikeaa. Lue, missä asioissa oikopolut ovat sallittuja!

Osaat leipoa leivän alusta asti ja hallitset vaikeimmatkin reseptit. Todellisuus voi kuitenkin olla se, että pitkän työpäivän jälkeen aterian tekeminen alusta loppuun voi olla ahdistava ajatus ja pakastepizza kuulostaa houkuttelevalta.

Oikopolut ovatkin sallittuja. Jos sinun ei esimerkiksi tarvitse huolehtia pizzapohjan tekemisestä, ehkä ostat valmiin pohjan päälle jotain tuoretta ja ravintorikasta.

Näissä asioissa voit oikaista:

1. Käytä grillattua kanaa kaikessa

Kiireisinä iltoina lihatiskin valmiiksi grillatut kanat ovat täydellinen ratkaisu päivällispulmiisi. Ne sopivat ateriaksi sellaisenaan ja jämät sopivat kaikkeen: keittoihin, curry-ruokiin, tacoihin, salaatteihin – siis kaikkeen. 

2. Käytä hyödyksesi valmiiksi pilkottuja vihanneksia

Keitot ovat erityisen terveellinen valinta päivälliseksi, mutta ajatus vihannesten ja perunoiden pilkkomisesta pitkän päivän jälkeen tuntuu kenties liian työläältä. Valmiiksi pilkotut pakastevihannekset ovatkin tällöin hyvä ratkaisu ongelmiisi. Eikä kannata unohtaa pikkuporkkanoita. Niitä voi hyödyntää muutenkin kuin dipin kanssa. Heitä porkkanat pannulle oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Kypsennä noin 20 minuuttia. Helppoa!

3. Ruoanjämät ovat ystäviäsi

Kun näet vaivaa ja teet ruokaa, tee ruokaa paljon. Tee tupla-annos reseptistä ja pakasta jämät. Jos tiedät, että työpäivästä on tulossa rankka, ota valmis pakasteannos sulamaan ja se odottaa sinua, kun tulet kotiin. Erityisesti keitot ja pataruoat ovat hyviä pakastettavia.

4. Pakasta yrtit

Yrttien pakastaminen on aikaa säästävä idea. Laita valitsemiasi yrttejä jääpalamuottiin ja kaada hieman vettä päälle. Ruoanlaitto on helppoa ja säästät rahaa, kun et joudu heittämään mitään pois.

5. Osta valmis pizzapohja

Kun mielesi tekee pizzaa, kannattaa nähdä se vaiva, että ostat vain pohjan valmiina. Näin voit itse päättää tarkalleen, mitä pizzan täytteeksi tulee ja voit satsata kaikkeen terveelliseen, kuten yrtteihin ja tuoreisiin vihanneksiin.

LUE MYÖS:

Lähde: Bustle

MTV LIFESTYLE

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja