Aamiaisesta paljastui uusi vaikutus – koskee erityisesti lapsia!

aamupala (1)
Terveellisellä aamupalalla vaikuttaisi olevan tiedettyäkin enemmän positiivisia vaikutuksia. Shutterstock

Tuoreen tutkimustuloksen mukaan aamiaisen rooli päivän tärkeimpänä ateriana on saanut vahvistusta.

Cardiffin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan aamiaisella saattaa olla vielä enemmän positiivisia vaikutuksia, kuin mitä tähän asti on uskottu.

Terveellinen aamupala parantaa koulumenestystä?

Tutkijat löysivät vastikään Cardiffin yliopistossa yhteyden terveellisen aamiaisen ja koulumenestyksen välillä. Tutkimuksessa saatiin vahvoja viitteitä siitä, että terveellisiksi luokiteltavien murojen, leipien, maitotuotteiden tai hedelmien syöminen aamulla on yhteydessä hyvään koulumenestykseen.

Vastaavaa yhteyttä ei löydetty epäterveellisen roskaruoan syömisen ja koulumenestyksen väliltä. Tutkimukseen osallistui noin 5 000 koululaista.

Lähde: itv.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja