6 yllättävää sääntöä – syötkö sushia oikein?
Sushi on viime vuosina noussut monen suomalaisen ykkösherkuksi. Japanilaiset ruokailutavat eivät kuitenkaan ole kaikille tuttuja. Ota selvää, kuinka sushia syödään oikein!
Suomalaisravintoloissa sushilla herkutellaan usein piittaamatta japanilaisista pöytätavoista. Opettele tekemään vaikutus ruokapöydässä omaksumalla nämä kuusi sääntöä, joita japanilaiset noudattavat.
1. Älä sekoita soijakastiketta ja wasabia.
2. Älä hukuta sushia soijakastikkeeseen.
3. Kokki maustaa sushin aina etukäteen, mutta jos haluat lisätä wasabia, käytä apunasi puikkoja.
4. Sushia kuuluu syödä käsin.
5. Kalaa sisältävä sushipala kastetaan soijakastikkeeseen siten, että kastiketta tulee ainoastaan kalan pintaan.
6. Sushipala syödään yhtenä suupalana.
Katso videolta, kuinka muita maailmalta tuttuja herkkuja tulisi oikeasti syödä!
KATSO RESEPTI: Sushi
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa