6 vinkkiä: Terveellisemmät lihapullat helpoin keinoin
Jos lihapullat ovat herkkuasi, mutta haluaisit valmistaa niistä terveellisempiä, kannattaa muistaa seuraavat vinkit.
Lihapullat ovat niin aikuisten kuin lastenkin herkkua, mutta kuinka teet pullista hieman terveellisempiä? Lue vinkit!
1. Valitse vähärasvainen liha
Vähentääksesi tyydyttyneen rasvan määrää lihapullista, valitse vähärasvainen liha. Jos haluat käyttää rasvaisempaa lihaa, yhdistä se kuitenkin vähärasvaisempaan lihaan.
2. Valitse täysjyvää sidosaineeksi
Lihapullaresepteihin kuuluvat usein korppujauhot tai riisi. Käytä täysjyväisiä vaihtoehtoja, kuten täysjyväkorppujauhoja tai ruskeaa riisiä. Näin saat lisättyä pulliin kuitua ja ravintoaineita.
3. Käytä yrttejä ja mausteita
Kun vähennät reseptistä rasvaa, lisää kuivattuja tai tuoreita yrttejä ja mausteita makua tuomaan.
4. Vaihda lisukkeita
Terveellisemmät lihapullat ovat hieno juttu, mutta jos tarjoilet pullat valkoisen riisin kera, eivät terveysvaikutukset ole niin hyvät kuin mahdollista. Valitse siis paremmat ja kuitupitoisemmat lisukkeet, kuten ruskea riisi tai täysjyväpasta.
5. Älä sekoita liikaa
Ole varovainen sekoittaessasi ainesosiasi. Älä sekoita liikaa, sillä muuten lopputuloksena ovat kovat lihapullat, joita käyttäisit ennemmin paperipainoina kuin ruokana.
6. Kypsennä viisaasti
Ei ole mitään tarvetta kypsentää lihapullia hurjassa määrässä öljyä. Useimmat pullat voi vain laittaa uuniin pellin päälle. Näin saat ne kypsennettyä ilman turhia rasvoja.
KATSO MYÖS RESEPTIT:
Lähde: Eating Well
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut