6 vinkkiä hedelmien käsittelyyn – näitä et tiennyt!

vesimeloni
Shutterstock

Laitatko kiivin puoliksi ja kaavit lusikalla sisuksia? Mitä jos tarvitsisitkin koko kiivin ilman kuoriaan? Katso hauskat hedelmäniksit ja maailmasi keittiössä avartuu!

Buzzfeed on listannut kuusi eri vinkkiä hedelmien käsittelyyn. Tiesitkö, miten saat helposti vesimelonista käteviä kuutioita tai, miten saat kiivin ilman kuoriaan? Buzzfeedin videolta näet, kuinka niksit sujuvat käytännössä.

Kiivi: Sen sijaan, että yrittäisit veitsellä viillellä kiivin kuoria irti, leikkaa pienet palat kiivin päältä ja laelta pois. Lusikoi sitten koko sisus renojaan myöten kerralla pois.

Granaattiomena: Puolita granaattiomena, venytä puolikkaita reunoistaan ja hakkaa sitten hedelmänpuolikasta kuoripuolelta puulusikalla. Siemenet putoavat nätisti pois.

Mango: Leikkaa mangosta viipaleita ja liu'uta sitten hedelmäviipaleita lasinreunaa pitkin niin, että kuori jää ulkopuolelle ja hedelmänliha putoaa kauniisti lasiin.

Appelsiini: Älä turhaan kuori appelsiinia kuorenriekale kerrallaan. Viillä kuori koko appelsiinin ympäri ja saat kuorenpuolikkaat irti sellaisinaan.

Mansikat: Mansikoista on turha leikellä kantoja irti. Työnnä pilli mansikan läpi niin, että pusket kannan pillillä pois.

Vesimeloni: Leikkaa vesimeloni puoliksi. Leikkaa puolikkaiden kuoriin kolme viiltoa kummallekin puolelle. Leikkaa sitten melonia ympäri reunoja myöten ja tee hedelmänlihaan vielä viiltoja ristikkomaisesti, pysty- ja vaakasuoraan. Käännä meloninpuolikas ja tiputa valmiit kuutiot lautaselle.

Katso vinkit käytännössä Buzzfeedin videolta:

Lähde: Buzzfeed

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja