5 nokkelaa käyttötapaa jääpalamuotille – kokeile vinkkejä!

jääpala
Shutterstock

Jääpalamuotteja voi käyttää muuhunkin kuin jääpalojen valmistukseen.

Oletko koskaan hyödyntänyt jääpala-astioita muuhun kuin jääkuutioiden tekoon? The Daily Meal listasi hauskat vinkit, joiden avulla muoteille löytyy uusia käyttötapoja.

Pakasta yrttejä

Ylijääneet tuoreet yrtit kannattaa silputa ja pakastaa. Jääpala-astiat ovat täydellisen kokoisia yrttien pakastamiseen, sillä yksi kuutio maustaa kätevästi yhden kattilallisen tai paistinpannullisen ruokaa.

Pakasta kananmunat

Ovatko kananmunat menossa vanhaksi? Pidennä munien käyttöikää pakastamalla ne. Riko kananmuna jääpala-astiaan ja aseta pakkaseen. Kananmunan rakenne kärsii hieman pakkasessa, mutta munat ovat täysin käyttökelpoisia sulatettuina.

Pakasta lihalientä

Keititkö maukasta liha- tai kasvislientä ajan kanssa hissukseen? Pakasta ylimääräinen liemi jääpalamuotteihin, mistä voit hyödyntää sitä tarpeen tullen ruoanlaitossa.

Pakasta smoothieainekset

Jätätkö smoothien usein tekemättä, koska ainesten pilkkominen tuntuu vaivalloiselta? Pakasta smoothieainekset valmiiksi aina selleristä ja muista vihersmoothieiden raaka-aineista lähtien jääpalamuottiin. Kun haluat tehdä smoothien, irrota kuutiot muotista, ja saat nopeasti kylmän terveyspommin pyöräytettyä tehosekoittimessa.

Pakasta tomaattikastiketta

Kokkaatko useimmiten pelkästään itsellesi? Entä jätätkö usein kokkaamatta, koska et jaksa laittaa ruokaa vain yhdelle hengelle? Keitä kattilallinen vahvaa tomaattikastiketta ja pakasta se jääpalamuotteihin. Kun nälkä yllättää, keitä spagettia ja kuumenna kaveriksi muutama kuutio pakastettua kastiketta. Pikainen pasta-annos on valmis. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja