5 aamupalasääntöä, joita ei kannata rikkoa

aamupala
Shutterstock

Painonpudotukseen on monta tapaa. Yksi parhaimmista on kiinnittää huomiota omiin aamurutiineihin.

Jos yrität pudottaa painoa, on tärkeää, että noudatat johdonmukaisesti seuraavia, tärkeitä aamusääntöjä.

1. Ainakin 8 grammaa kuitua

Yritä vältellä mahdollisuuksien mukaan ruokia, jotka johtavat aamupäivän romahdukseen. Keskity sen sijaan ruokiin, jotka täyttävät vatsasi. Aamupalan tulisi sisältää runsaasti ravintoaineita sisältäviä ruokia, jotka sulavat hitaasti ja pitävät sinut kylläisenä pitkin aamupäivää.

2. Syö aamiainen pian

Tutkimusten mukaan aamupalan syöminen käynnistää aineenvaihduntasi yön hiljaisuuden jälkeen. Jotta saisit kaiken irti elimistösi kyvystä polttaa rasvaa, syö aamiainen mahdollisimman pian heräämisestäsi – mieluiten tunnin sisällä. 

3. Syö enemmän proteiinia ja vähemmän sokeria

Sokeriset herkut vaikuttavat houkuttelevilta. Niissä on kuitenkin paljon kilokaloreita eivätkä ne tarjoa sinulle energiaa jaksaa pitkin päivää.  Syö mieluummin runsasproteiinisia ruokia, kuten kananmunia ja täysjyvää, jotta olosi olisi energinen ja kylläinen. Varmista myös, ettei aamupalasi sisällä juurikaan sokeria.

4. Kiinnitä huomiota annoskokoon

Aamiaisen tulisi olla runsas, jotta vatsasi täyttyisi. Liian suuri se ei kuitenkaan voi olla. Tähtää noin 350 kilokaloriin.

5. Syö aina aamiainen

Aterioiden väliin jättäminen on aina huono idea, jos haluat pudottaa painoa. Erityisesti aamupalan kohdalla tähän kannattaa kiinnittää huomiota. Kun syöt aamulla aamiaisen, poltat enemmän kaloreita pitkin päivää. Lisäksi olosi on kylläinen ja syöt vähemmän kilokaloreita myöhemmin päivällä.

Lähde: eblogfa

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja