4 aivan uskomatonta pikaruokafaktaa – näitä et tiennyt!

pikaruoka, hampurilainen, mcdonalds
Shutterstock

Muuttumattomat hampurilaiset ja Mäkin hääpaketit – pikaruoan maailmaan kuuluu outojakin asioita. Lue!

Tiesitkö, että tähtinäyttelijä Robert Downey Jr. kiittää pikaruokaketjua elämänsä pelastamisesta? Tai että liian vaikea pikaruokamatematiikka ei sovi amerikkalaisille? Lue neljä uskomatonta faktaa pikaruoan maailmasta!

1. Muuttumaton Happy Meal

Eräs taiteilija valokuvasi saman McDonald'sin Happy Meal -aterian 137 päivänä peräkkäin. 137. päivänä ateria näytti pelottavan paljon samanlaiselta kuin ensimmäisenä päivänä.

Kuvat ateriasta voit katsoa vaikkapa Amusing Planet -sivustolta.

2. Liian vaikea burgeri

McDonald'sin kilpailija, pikaruokaketju A&W, yritti tehdä vastineen Mäkin Quarter Pounder -hampurilaiselle. Pikaruokaketjunvastine oli Third Pounder – paremman makuinen, edullisempi ja lihaisampi hampurilainen. 

Valitettavasti hampurilainen ei saavuttanut menestystä. Tämä johtui siitä, että suurin osa amerikkalaisista luuli, että 1/3 paunaa – eli lihan määrä Third Pounder -burgerissa – on vähemmän kuin 1/4 paunaa – eli lihan määrä Quarter Pounderissa, sillä onhan 3 pienempi luku kuin 4!

3. McHäät

Menisitkö naimisiin Mäkissä? Vuonna 2011 McDonald's-ravintolat Hong Kongissa alkoivat tarjota hääpaketteja pariskunnille, joiden he toivoivat sanovan tahdon Mäkin kultaisten kaarien alla. Pakettiin kuului muun muassa omenapiirakoista rakennettu hääkakku, ilmapalloista suunniteltu hääpuku ja syö-niin-paljon-kuin-jaksat -tyyppinen buffetti, mutta ei alkoholia.

4. Whopper Downey Jr.

Burger King -pikaruokaketju pelasti näyttelijä Robert Downey Jr:n hengen. Vuonna 2003 Downey ajeli kertomansa mukaan auto täynnä huumausaineita ja päätti pysähtyä Burger Kingiin aterioimaan. Tähti oli niin järkyttynyt eteensä saamasta ateriasta, että päätti siinä paikassa muuttaa elämänsä suuntaa. Huumeet jäivät ja Downey Jr. päätyi tähdittämään muun muassa Iron Man -elokuvia.

LUE MYÖS:

Lähde: Mashable

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja