14 asiaa, jotka ammattikokit toivoisivat sinun tietävän

kokit
Shutterstock

Unohda salaliittoteoriat – kukaan ei yritä pilata ruokaasi. Lue salaisuudet, jotka ammattikokit toivoisivat sinun tietävän ruoastasi.

Buzzfeed listasi ammattikokkien salaisuudet: nämä sinun tulee tietää!

1. Kukaan oikea kokki ei ole koskaan tehnyt mitään epämiellyttävää ruoallesi – riippumatta siitä, mitä kaverin kaveriltasi olet kuullut.

Sitä ei ole tapahtunut eikä siitä edes vitsailla, sillä se ihminen, joka tekisi jotain kamalaa ruoallesi, saisi potkut.

2. Kotikokkien ruoanlaittoa parantavat laadukkaat keittiövälineet.

Hyvä kattila ja hyvä veitsi tekevät jo suuren eron ruoanlaittoosi. Unohda monimutkaiset välineet, jotka lupaavat kaikenlaisia helppoja ratkaisuja.

3. Opettele, kuinka oikeasti haluat pihvisi – se tekee kaikkien elämän paljon, paljon helpommaksi.

"Raakana, mutta ei yhtään pinkkiä, kiitos" ei vain ole hyväksyttävä pyyntö ravintoloissa. Opettele siis, millaisena pihvisi haluat.

4. Opettele myös ymmärtämään, mitä tilaat.

Älä vain luule ymmärtäväsi, vaan opettele tietämään oikeasti. Jos et tiedä, mitä joku ruoka on, kysy. Jos et kehtaa, tilaa jotain muuta.

5. Allergian esittäminen vain, koska et pidä jostain ruoasta, on todella epämiellyttävää.

Jos kerrot rehellisesti, ettet pidä jostain ruoka-aineesta, sitä ei lisätä ateriaasi.

Jos väität olevasi sille allerginen, kirjaimellisesti kaikki välineet, jotka koskevat ruokaasi, pitää puhdistaa ja kaikki pitää valmistaa alusta asti – mukaan lukien kastikkeet. Se teettää paljon työtä, mikä on toki hyväksyttävää, jos kyseessä on oikea allergia, mutta muutoin ei.

6. Ravintolaan saapuminen minuutteja ennen kuin keittiö menee kiinni.

Saat toki ruokasi, mutta kokki ei ole iloinen. Erityisesti, jos koko seurueesi tilaa kolmen ruokalajin aterian, joiden valmistamiseen luonnollisesti menee aikaa.

7. Brunssi on viikon pahin ateria.

Brunssi on usein vain kokoelma ateriaksi naamioituja ruoanjämiä, joita tarjoillaan krapulaisille ihmisille, jotka eivät paremmasta tiedä. He puolestaan käyttävät sitä vain tekosyynä aloittaa juominen uudelleen. Mitä jos vain paistaisit kananmunan ja lähtisit baariin?

8. Ruoka-aineiden korvaaminen toisilla ei ole ongelma, jos pyyntö on kohtuullinen ja ymmärrettävä.

Voit esimerkiksi pyytää jättämään suolakurkut pois hampurilaisesta, se on ihan järkeenkäypä pyyntö.

9. Jos kuitenkin vaihdat puolet ateriasta toisiin ruoka-aineisiin, kannattaa miettiä, pitäisikö tilata jotain muuta...

Menu sisältää paljon ruokalajeja, joten joku niistä sopii varmasti paremmin makuusi.

10. ... Erityisesti silloin, jos yrität korvata jotain ruokalajille olennaista ainesosaa.

"Voinko saada kanaa possun sijaan?" Ei. Se ei vain käy.

11. Sinun ei kannata tilata mitään kypsänä.

Pyynnölläsi tuhoat lihan maun, mutta lisäksi kokki luultavasti käyttää vanhinta lihanpalaansa, koska et pysty erottamaan sitä tuoreesta kuitenkaan. Tämä on erityisesti totta, jos kypsyyspyyntösi tarkoittaa todellisuudessa palaneeksi käristettyä.

12. Jos pyydät kastikkeen lautasen sivuun, et ole oikeutettu mihinkään kivaan.

Olet ravintolassa syömässä. Pistä vähän ranttaliksi.

13. Kotikokkien jutustelu ruoasta ja ajatusten vaihto ruoanlaitosta on hyvin harvoin ammattikokille nautittavaa.

Kaikki tekevät ruokaa, joten kaikki luulevat, että heidän pitäisi tuoda ajatuksensa aiheesta julki, kun paikalla on ammattikokki. Älä tee sitä.

14. Vastaus kysymykseesi on "lisää suolaa". Aina.

Suolan takia ravintolaruoka maistuu aina erilaiselta kuin kotona tehty ruoka.

LUE MYÖS:

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!