12 helppoa vinkkiä lounastauolle: Nopeuta painonpudotustasi vaivatta

lounas,-työpöytä, eväät
Sorrutko sinä haitallisiin tapoihin työpäivän aikana? Shutterstock

Käytätkö sinä taukosi ja lounastuntisi työpäivän aikana tehokkaasti? Poimi vinkit siihen, kuinka voit hyvinkin pienillä valinnoilla ja päätöksillä vauhdittaa painonpudotusta ja parantaa oloasi työpäivän aikana.

Oikeilla, pienillä valinnoilla olostaan voi tehdä työpäivän aikana energisemmän – helpottaen samalla kehon luontaisia toimintoja kuten aineenvaihduntaa.

1. Pidä liikuntahetki

Jos vain mahdollista, kannattaa työpäiväänkin mahduttaa liikuntahetki. Portaiden käveleminen tai työpäivän aikana järjestetty pikainen joogasessio kiihdyttää aineenvaihduntaa ja olokin kohenee loppupäiväksi.

2. Juo vihreää teetä

On saatu viitteitä siitä, että vihreä tee vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Miksipä et käyttäisi tätä tietoa hyväksesi ja korvaisi vaikkapa yhtä päivän aikana nautittua kahvikupposta vihreällä teellä?

3. Käy kävelyllä

Jo lyhyt kävelylenkki työpäivän aikana kirkastaa ajatuksia ja pitää aktiivisena.

4. Ota etäisyyttä näytöstä

Jos istut päivät pitkät tietokoneen ääressä, etkä irrota katsettasi näytöstä edes luonastauon ajaksi, saatat huomaamattasi syödä enemmän. Tästäkin syystä lounastauon ajaksi on hyvä irrottautua näytön otteesta ja keskittyä vain ja ainoastaan syömiseen.

5. Kävele portaita

Jos työpaikallasi on portaita, haasta itsesi polttamaan muutama kalori taukojen aikana.

6. Unohda sokeroidut juomat

Tee itsesi kanssa lupaus siitä, ettet nauti työpäivän aikana sokeroituja juomia. Pahimmillaan sokeroidut juomat voivat sisältää yhtä paljon kaloreita kuin lounaasi ja voivat jättää jälkeensä tokkuraisen olon.

7. Tee eväät

Eväiden tekeminen lounaaksi säästää rahaa – ja parhaimmillaan myös kaloreita. Kun lounas on tehty itse, voidaan olla varmoja siitä, mitä annos sisältää.

8. Herkuttele hallitusti

Jos olet oikea herkkusuu, älä edes yritä olla totaalisessa herkkulakossa, sillä silloin riski ylensyöntiin kasvaa. Sallimalla itsellesi pieniä herkkuja silloin tällöin kevyempien valintojen tekeminen arjessa voi helpottua, kun mitään ei tarvitse kieltää itseltään kokonaan.

9. Nauti auringosta

Auringosta ihminen saa elintärkeää D-vitamiinia ja tämä on hyvä pitää mielessä myös työpäivän aikana. Jos mahdollista, kannattaa D-vitamiinivarastoja käydä täydentämässä raikkaassa ulkoilmassa edes pikaisesti.

10. Venyttele

Istumatyö ei tee hyvää lihaksille ja etenkin selkä ja niska ovat koetuksella työtään istuma-asennossa tekevillä. Venyttelemällä lounastauon aikana voi virkistää oloa ja parantaa selän terveyttä.

11. Juo vettä

Kiireisen työpäivän aikana vedenjuonti helposti unohtuu, mutta painonpudotukseen tähtäävän olisi ensisijaisen tärkeää pitää huoli siitä, että elimistön nestetasapaino on kunnossa. Nyrkkisäännöillä vedenjuonnista voi tehdä luontevan osan työpäivää: Päätä juoda vettä aina tiettyyn aikaan, esimerkiksi ennen ja jälkeen lounastauon.

12. Älä koskaan unohda lounasta

Vaikka työpäivä olisi kuinka kiireinen, ei lounasta saisi koskaan jättää välistä. Kun elimistö ei saa päivän aikana tasaisesti energiaa, aineenvaihdunta hidastuu ja painonpudotus vaikeutuu.

Lähde: Fitsugar.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja