Mainos

Zyskowicz voitti Koskisen

Ben Zyskowicz on voittanut Jari Koskisen äänin 21-19 kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajaäänestyksessä.

Kansanedustaja Ben Zyskowicz valittiin maanantaina uudelleen kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.

Vastaehdokas Jari Koskinen hävisi äänestyksessä Zyskowiczille äänin 19-21. Koskinen oli saanut tukea kokoomuksen puheenjohtajalta Ville Itälältä, mutta kärsi silti niukan tappion.

Itälä miettii nyt omaa asemaansa

Kokoomuksen puoluejohtaja Ville Itälä miettii nyt sitä, voiko hän näissä oloissa pyrkiä jatkamaan puoluejohtajana vielä ensi kesäkuun puoluekokouksen jälkeen. Itälä tulkitsee, että kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajaratkaisu oli epäluottamuksen osoitus hänelle itselleen.

Itälä oli pannut oman arvovaltansa peliin tukemalla vaalissa Ben Zyskowiczille hävinnyttä Jari Koskista. -Vaikka tässä ei äänestetty suoraan puoluejohtajan asemasta, niin tottakai sillä on siihen erittäin suuri merkitys. Jokainen tiesi, että puolueen puheenjohtajalla on joku kanta, ja jos se kaatuu, niin se heikentää puolueen puheenjohtajan asemaa, Itälä sanoi vaalikokouksen jälkeen toimittajille.

Itälä myöntää, että tässä tilanteessa hänen on vaikeampi lähteä ensi kesän puoluekokoukseen, ja kertoo miettivänsä omaa asemaansa nyt muutaman päivän ajan. -Täytyy miettiä, voiko toimia sillä luottamuksella, mikä täällä tuli. Itälän mukaan eduskuntaryhmän keskustelussa hänelle oli vakuutettu täydellistä tukea, mutta itse hän näki tilanteen niin, että puoluekentän tuki hänellä on, mutta ei eduskuntaryhmän tukea. Onko tässä tilanteessa toimintaedellytyksiä, sitä on pakko miettiä, Itälä sanoo.

Itälän mielestä eduskuntaryhmän puheenjohtajavaalissa äänestettiin myös toimintatavoista ja linjasta eikä vain sopivasta henkilöstä. Hän ei ryhtynyt tarkemmin selvittämään linjojen eroja, mutta kun häneltä kysyttiin, voittiko oikeistolaisempi linja, vastaus oli "myös se". Itälä tulkitsi, että Zyskowiczin voiton takana oli sekalainen linja. Eri ihmisillä oli erilaisia motiiveja.

Toisille se oli henkilövaali, toisille linjavaali. Itälä arvioi, että kaatoyrityksen kohteeksi joutunut Zyskowicz sai sympatiaääniä. -Aika monet ryhmän jäsenet käyttivät nimenomaan sellaisia puheenvuoroja, ettei tällä tavalla pidä tehdä. En tiedä, miten olisi pitänyt toisin tehdä, sitä kukaan ei sanonut, Itälä pohdiskelee.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 02.02.2004)

Kokoomuksessa uskotaan, että puheenjohtajapeli alkoi. Itälälle haetaan merkittävä haastajaa viimeistään kahden vuoden kuluttua pidettävään kokoukseen.
(Yhdeksän uutiset 02.02.2004)

(Huomenta Suomi 02.02.2004)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja