Mainos

Zyskowicz: Mediayhtiöiden optio-ohjelmat vastuuttomia

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz pitää suurten mediayhtiöiden optio-ohjelmia vastuuttomina, kun samaan aikaan yhtiöissä neuvotellaan työntekijöiden irtisanomisista.

Zyskowicz toivookin yhtiöiltä nyt laajaa yhteisvastuuta.

- Maan johtavat mediatalot ovat näyttäneet erittäin huonoa esimerkkiä siinä, että on annettu hyvin löperöitä, vanhoja optioita tai sitten ollaan tekemässä uusia optio-ohjelmia johtajille. Mielestäni se pilaa yhteiskunnallista ilmapiiriä ja näyttää hyvin huonoa esimerkkiä, Zyskowicz jyrähti.

- Meidän työllisyystilanteemme on nyt niin haastava, että tarvitsisimme yhteisvastuusopimuksen pariksi vuodeksi Suomessa. Siinä palkansaajapuoli tyytyisi nykyisiin palkkoihin eli uusia sopimuksia korotuksista ei tehtäisi. Vastaavasti sitten yritysten johdoissa tyydyttäisiin nykyisiin etuuksiin eli ei uusia palkankorotuksia mutta ei myöskään uusia osakepalkkioita tai optio-ohjelmia.

Sanoman hallituksen puheenjohtaja Jaakko Rauramo pitää puolestaan Zyskowiczin hyökkäystä harkitsemattomana ja rajuna. Hän toteaa tiedotteessaan, että Zyskowiczin kielenkäyttö on harkitsematonta ja hyökkäys on raju.

Rauramo huomauttaa myös, että kaikki Zyskowiczin arvostelemassa optiojärjestelmässä jaetut optiot ovat tällä hetkellä arvottomia.

Alma-Mediasta ei tänään kommentoitu Zyskowiczin esittämää kritiikkiä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.