Mainos

Zyskowicz kiistää juonittelun

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz kiistää Helsingin Sanomissa juonittelun kokoomuksen puheenjohtajuudesta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz kiistää Helsingin Sanomissa, että hänellä olisi ollut minkäänlaista osuutta vaatimukseen puolueen puheenjohtajan Ville Itälän vaihtamisesta.

Zyskowicz sanoo, ettei päätöksellä ollut myöskään hänen hiljaista hyväksyntäänsä. -On pelkkä myytti, että jokainen Helsingin piirin liike olisi minun hyväksymäni, Zyskowicz toteaa.

Vaatimuksen puolueen puheenjohtajan vaihtamisesta esitti kokoomuksen Helsingin-piiri tammikuun alussa.
Zyskowiczin mukaan kokoomuksen piirin ulostulo tällä tavoin oli hyvin epäviisasta ja huono tapa aloittaa keskustelu puolueen puheenjohtajasta.

Koskinen suosiossa


Kansanedustaja Jari Koskinen saa vahvaa tukea kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Hufvudstadsbladetin mukaan lehden kyselyyn vastanneista kokoomusedustajista 12 äänestäisi Koskista eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi, kun nykyistä johtajaa Ben Zyskowiczia tukee 10 edustajaa.

Koskinen harkitsee luopumista puolueensa varapuheenjohtajuudesta myös siinä tapauksessa, että hän häviää ryhmäjohtajan vaalissa. Hänen mielestään näin saataisiin puolueessa joka tapauksessa "jotain vaihtoa aikaiseksi".

-Jos Ben jatkaa ryhmän puheenjohtajana ja niin kuin todennäköistä on, että Ville jatkaa puolueen puheenjohtajana, niin jotain naamoja voitaisiin vaihtaa, hän perustelee.

Puolueen nykyisiä varapuheenjohtajia ovat Koskisen lisäksi Sari Sarkomaa ja Jyrki Katainen. Tyrkyllä Koskiselta vapautuvalle paikalle olisi ainakin kansanedustaja ja entinen ministeri Jari Vilén. Koskinen sanoo olevansa kiinnostunut nimenomaan ryhmän puheenjohtajuudesta ja korostaa hakevansa yhteen paikkaan kerrallaan. Hän kiistää ehdottomasti, että olisi tekemässä ryhmäjohtajan vaalista itsensä osalta luottamuskysymystä.

Koskisen siirrot kokoomuksen johtajapelissä ovat olleet hämmentäviä. Vielä viime perjantaina ilmestyneessä Nykypäivä-lehdessä Koskinen sanoi harkitsevansa lähtöä kilpailemaan puolueen puheenjohtajuudesta. Saman päivän iltana hän kertoi Ylen tv-uutisissa pyrkivänsä eduskuntaryhmän, ei puolueen johtoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.