Mainos

Zyskowicz ei luopuisi jalkaväkimiinoista

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz haluaa säilyttää jalkaväkimiinat osana Suomen puolustusta. Zyskowicz sanoo kokoomuksen Verkkouutisten haastattelussa, että Suomella ei ole mitään syytä luopua miinapolitiikastaan.

-Se, että jossakin päin maailmaa miinoja on käytetty tavalla, jolla Suomi ei niitä koskaan käyttäisi ja jolla tavoin on aiheutettu suunnattomia kärsimyksiä viattomille siviileille, ei voi olla syy Suomelle muuttaa omaa puolustuspolitiikkaansa tältä osin, Zyskowicz sanoo. Hän huomauttaa myös, että asiassa on liikkeellä maita, joille miinoilla ei ole sellaista puolustuksellista merkitystä kuin Suomelle. Zyskowicz ei myöskään usko, että Suomen miinakanta tahraisi maamme kansainvälistä mainetta.

Ulkoministeriön työryhmä esitti viime vuoden lopulla, että Suomi luopuisi jalkaväkimiinoista vuoteen 2010 mennessä. Niiden korvaamisen muilla puolustusvälineillä arvioitiin maksavan useita miljardeja markkoja. Hallitus joutuu pohtimaan tätäkin asiaa jo alkuvuodesta, kun se hakee eduskunnalta uudelleen valtuuksia puolustusvoimien uusien helikoptereiden hankintaan. Eduskunta kieltäytyi joulun alla hyväksymästä yhteensä lähes 8 miljardin markan arvoisia uusia tilausvaltuuksia ilman tarkempia selvityksiä.

Kulttuuriministeri Claes Andersson (vas.) on jo esittänyt, että hallituksen pitää ratkaista kantansa miina-asiaan, ennenkuin se tekee esityksensä helikopterivaltuuksista. Miinoista luopumisen kustannuksia ei ole otettu huomioon puolustusvoimien tähänastisissa menokaavailuissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.