Mainos

Zumbaavat satamamiehet saivat Suomen aktiivisin työpaikka -palkinnon

Miten saadaan karskit satamajätkät ja ahtaajat pilates-tunnille ja joogaamaan?

Sen tietävät Suomen suurimman satamaoperaattori Steveco Oy:n johto ja työntekijät.

Suomen Kuntoliikuntaliitto on valinnut kotkalaisen Stevecon Suomen tämän vuoden aktiivisimmaksi työpaikaksi. Steveco sai tunnuksen esimerkillisestä toiminnastaan henkilökuntansa liikuttamisessa.

Stevecon henkilöstön kehittämispäällikkö Laura Hasko kertoo, että työnantaja on motivoinut satamamiehet ja -naiset liikkeelle lähinnä tarjoamalla monipuolisen kattauksen erilaisia liikuntalajeja, joista työntekijät ovat voineet valita mieluisensa.

– Tarjolla on ollut niin pilatesta, zumbaa kuin pallojumppaakin. Kahvakuulasta miehet tykkäsivät ehkä eniten, mutta jotkut innostuivat pilateksestakin. He huomasivat, että sentyyppisen treenauksen lisäämisellä paikat voisivat tulla vähän vetreämmiksi, Hasko selvittää.

Stevecon työntekijät jumppaavat enimmäkseen omalla vapaa-ajalla, mutta työnantaja tarjoaa tilaisuuksia liikkumiseen myös työajalla.

– Olemme pystyneet tarjoamaan työajalla muutamia lajikokeiluita. Silloin olemme pyrkineet ottamaan mukaan erityisesti uudenlaisia juttuja, jotta niistä tarttuisi työntekijöille uusia liikuntamahdollisuuksia. Samalla on jutusteltu ryhmässä ja katsottu, miten kukin on edennyt.

Ennaltaehkäisevä työ on tärkeintä

Haskon mukaan ennaltaehkäisy ja pitkäjänteisyys ovat tärkeimpiä asioita työpaikkahyvinvoinnin ylläpidossa.

Stevecossa työntekijät on saatu mukaan muun muassa kolmivuotiseen Liike on lääkettä -varhaiskuntoutushankkeeseen. Se toteutetaan yhteistyössä Suomen urheiluopiston, eläkeyhtiöiden ja työterveyshuollon kanssa.

– Mukaan ovat päässeet lähinnä sellaiset työntekijät, joiden työkyky on jo vähän heikentynyt. Jokainen heistä on sitten sitoutunut omaan elintapamuutokseensa. Vuoden välein hankkeessa mukana olevat käyvät Vierumäen urheiluopistolla kuntotesteissä. Väliaikoina testejä tehdään työpaikalla.

Miten väki saataisiin liikkeelle muuallakin?

Työpaikkaliikunnan suurin haaste on Laura Haskon mukaan työntekijöiden sitouttaminen.

– Olen seurannut itse meidän porukkaamme ja tiedän ihan nimitasolla, kuka on saanut parhaita onnistumisia ja kenen kunto on kohentunut roimasti ja aktiivisuus noussut lähes olemattomasta aika merkittävään. Tärkeintä on ollut se, että on saatu ihminen itsensä sitoutumaan ja havahtumaan omaan tilanteeseensa. Erilaiset projektit ovat ihan hyviä herättelijöitä, mutta se, että saadaan ihminen näkemään, miten tärkeää liikunta on omalta kannalta, on minusta avainasia.

Suomen aktiivisin työpaikka -tunnustus on osa Maailman kuntoliikuntaliiton ja WHO:n käynnistämää ohjelmaa, jota toteuttaa Suomessa Suomen Kuntoliikuntaliitto ry.

Steveco on Suomen suurin satamaoperaattori. Sen palveluksessa on noin 900 ihmistä, joista suurin osa työskentelee Kotkan satamayksiköissä ja Helsingin Vuosaaressa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.